Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΓια προβλήματα στις ενδοεπικοινωνίες κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η ένωση αστυνομικών...

Για προβλήματα στις ενδοεπικοινωνίες κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η ένωση αστυνομικών υπαλλήλων Θεσσαλονίκης

- Advertisement -

Στο σημαντικό για την λειτουργικότητα των υπηρεσιών τους ζήτημα των ενδοεπικοινωνιών επαναφέρει στο προσκήνιο με ανακοίνωσή της η ένωση αστυνομικών υπαλλήλων Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση την οποία υπογράφουν ο πρόεδρος κ. Τσαϊρίδης Θεόδωρος και ο γενικός γραμματέας της ένωσης κ. Χατζόπουλος Γεώργιος, γίνεται λόγος για μεγίστης σημασίας ζήτημα το οποίο έχει αναδειχθεί ουκ ολίγες φορές, χωρίς ωστόσο μέχρι και σήμερα να λάβει την δέουσα προσοχή με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί που εκτελούν περιπολίες στην πόλη της Θεσσαλονίκης να διατρέχουν καθημερινούς κινδύνους λόγω των τεράστιων προβλημάτων στις ενδοεπικοινωνίες. Ακριβέστερα η ανακοίνωση αναφέρει τα ακόλουθα:

“Εδώ και σχεδόν μια δεκαετία ο κάθε εγκληματίας μπορεί με 25€ από το εμπόριο να αγοράζει μια μοτορόλα και να την συντονίζει στις συχνότητες της ΕΛ.ΑΣ. γνωρίζοντας ανά πάσα ώρα και στιγμή που βρίσκονται οι αστυνομικές δυνάμεις. Το γεγονός ότι μέχρι σήμερα δεν έχει στηθεί καμία ενέδρα με ανεξέλεγκτες διαστάσεις σε αστυνομικές περιπολίες αποτελεί θαύμα. Πέραν τούτου όμως το τελευταίο διάστημα έχουμε γίνει δέκτες αμέτρητων καταγγελιών από αστυνομικούς όλων των υπηρεσιών πρώτης γραμμής ότι ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ..

Πλέον η επικοινωνία των αστυνομικών, που επιχειρούν στο πεδίο, με το κέντρο επιχειρήσεων γίνεται σχεδόν κατά αποκλειστικότητα μέσω τηλεφώνου, ενώ σε μια προσπάθεια βελτίωσης αποφασίστηκαν κάποιες αλλαγές οι οποίες δυστυχώς δεν φαίνεται να αποδίδουν. Ακούμε διαρκώς τόσο τους τοπικούς φορείς της πόλης όσο και την πολιτική και φυσική ηγεσία να μιλούν για την βαρύτητα που δίνουν για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας και την ασφάλεια του πολίτη. Κάτι τέτοιο όμως με βάση την υπηρεσιακή πραγματικότητα και την εξοπλιστική ανεπάρκεια των αστυνομικών υπηρεσιών δεν διαφαίνεται. Ουσιαστικά, με τις ενδοεπικοινωνίες μας προβληματικές και διάτρητες, έχουμε παραδώσει ένα από τα σημαντικότερα «όπλα» μας στους εγκληματίες.

Και επειδή δεν ξεχνάμε..

Από το 2020 και έπειτα δεσμεύονταν η τότε Ηγεσία ότι επίκειται ένα ψηφιακό σύστημα πανελλαδικής εμβέλειας, με αποτέλεσμα να αρνείται την έγκριση κονδυλίων για την ψηφιοποίηση του Κέντρου Επιχειρήσεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης. Μετά από 4 χρόνια, όχι μόνο δεν άλλαξε τίποτα αλλά δεν υπάρχει καμία ελπίδα βελτιωτικών αλλαγών. Εμείς από την μεριά μας, πέραν από την ανάδειξη του ζητήματος και την ενημέρωση όλων των αρμοδίων, ανακοινώνουμε ότι άμεσα μέσω του Νομικού μας Τμήματος θα προσφύγουμε στην δικαιοσύνη. Δυστυχώς, όπως έχουμε διατυπώσει και σε άλλες περιπτώσεις ζούμε στην χώρα που το κράτος όχι μόνο δεν θωρακίζει τον Έλληνα και την Ελληνίδα αστυνομικό, τουναντίον τους εκθέτει σε περισσότερους κινδύνους από αυτούς που διατρέχουν λόγω της φύσης του επαγγέλματος.

Αποφασίστε με ποιους είστε..

Αν είστε με την κοινωνία ..

Θωρακίστε τους Αστυνομικούς !!!

Θεσσαλονίκη, 15 Ιουνίου 2024″

 

 

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



 

Διαβάστε Ακόμα