Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΓηριατρικούς Ολυμπιακούς Αγώνες διοργανώνει το ΑΠΘ

Γηριατρικούς Ολυμπιακούς Αγώνες διοργανώνει το ΑΠΘ

- Advertisement -

Γηριατρικούς Ολυμπιακούς Αγώνες διοργανώνει το εργαστήριο ιατρικής φυσικής και ψηφιακής καινοτομίας του ΑΠΘ, σε συνεργασία με την στέγη Καϊμακλίου “Αρχάγγελος Μιχαήλ” από την Κύπρο και το ινστιτούτο για Την γηριατρική ολυμπιάδα και την ενεργό διαβίωση της Δυτικής Βιρτζίνια των ΗΠΑ.

Η πρωτοποριακή αυτή διοργάνωση που διοργανώνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά, θα πραγματοποιηθεί από τις 27 Μαΐου έως και τις 2 Ιουνίου 2024, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κίνησης, με τη συμμετοχή 52 φορέων από Ελλάδα και Κύπρο. Φορείς από τη Θεσσαλονίκη, την Αλεξάνδρεια, το Τυχερό, το Σουφλί, την Ξάνθη, την Ηγουμενίτσα, την Άρτα, την Αττική, τα Χανιά και την Κύπρο θα υποδεχτούν περισσότερους από 1.000 συμμετέχοντες, δίνοντάς τους την ευκαιρία να αναδείξουν τη δύναμή τους, αναδεικνύοντας τη σημασία μιας δραστήριας καθημερινότητας σε κάθε ηλικία.

Στόχος των Geri Olympics είναι η προώθηση της ενεργού και υγιούς γήρανσης αποσκοπώντας τόσο στην ενθάρρυνση των κοινωνικών σχέσεων και την κοινωνική συμπερίληψη, όσο και στην ενίσχυση της αίσθησης της κοινότητας μεταξύ των ηλικιωμένων. Δίνοντας έμφαση στην προαγωγή της υγιούς γήρανσης, το Εργαστήριο Ιατρικής Φυσικής και Ψηφιακής Καινοτομίας του ΑΠΘ ηγείται πρωτοβουλιών που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των ηλικιωμένων, μέσω της έρευνας, της εκπαίδευσης και της κοινοτικής συμμετοχής.

Οι Γηριατρικοί Ολυμπιακοί Αγώνες περιλαμβάνουν ένα ευρύ φάσμα αθλητικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων, προσαρμοσμένων στις ανάγκες των συμμετεχόντων με διαφορετικές ικανότητες και ενδιαφέροντα. Τα αγωνίσματα περιλαμβάνουν διασκεδαστικές δράσεις και αγαπημένα αθλήματα, καθώς και μία ειδική κατηγορία αφιερωμένη σε γνωστικά παιχνίδια που προκαλούν την πνευματική οξύτητα και την κριτική σκέψη των συμμετεχόντων (LLM Care). Eπιστημονικά υπεύθυνος της δράσης είναι το Εργαστήριο Ιατρικής Φυσικής και Ψηφιακής Καινοτομίας του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ.

Περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με την συγκεκριμένη δράση υπάρχουν στους ακόλουθους συνδέσμους: www.facebook.com/iMedPhysAUTH, www.linkedin.com/company/imedphys

Πηγή:ertnews.gr

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



 

Διαβάστε Ακόμα