Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΓεύσεις καλοκαιρινής Ελλάδας στο δείπνο που θα παραθέσει ο Μητσοτάκης στη Σύνοδο...

Γεύσεις καλοκαιρινής Ελλάδας στο δείπνο που θα παραθέσει ο Μητσοτάκης στη Σύνοδο της Θεσσαλονίκης

Λαβράκι, κρέμα αβγοτάραχου και γιουβαρλάκια θαλασσινών με γαρίδα θα γευτούν μεταξύ άλλων οι ηγέτες των χωρών στο Hyatt Regency – Δείτε αναλυτικά το μενού

Δείπνο προς τιμήν των ηγετών που συμμετέχουν στη Σύνοδο Κορυφής της Διαδικασίας Συνεργασίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SouthΕast Europe Cooperation Process – SEECP ) παραθέτει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο ξενοδοχείο Hyatt Regency της Θεσσαλονίκης.

Το μενού στο επίσημο δείπνο των ηγετών σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, έχει γεύσεις καλοκαιρινής Ελλάδας με ψάρι, θαλασσινά και αγνά παραδοσιακά προϊόντα από διάφορες περιοχές της χώρας.

Συγκεκριμένα περιλαμβάνει:

– Μαρινάτο λαβράκι με καλοκαιρινά λαχανικά και κρέμα αβγοτάραχου.

-Γιουβαρλάκια θαλασσινών με γαρίδα, μυλοκόπι και κρόκο Κοζάνης

-Ντοματίνια με φρέσκο κατσικίσιο τυρί, παξιμάδια χαρουπιού και ντρέσινγκ ελιάς.

-Φαγκρί με χόρτα τσιγαριστά και σάλτσα τζιτζιμπίρας

-Επιδόρπιο ροδάκινο (μους κοκκινόσαρκου ροδάκινου με κονφί από φρέσκο ροδάκινο Ημαθίας)

-Κρασί: Ασύρτικο, Sauvignon Blanc (Θέμα, Κτήμα Παυλίδη)

Το μενού επιμελήθηκαν το executive chef του Hyatt Regency Απόστολος Αλτάνης, ο pastry chef Αλέξανδρος Αλεξίου και οι ομάδες τους.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η Σύνοδος αυτή αναδεικνύει τον «ηγετικό ρόλο της Ελλάδας ως παράγοντα σταθερότητας, ειρήνης και ασφάλειας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και ως συνδιαμορφωτή των συζητήσεων που αφορούν το μέλλον της περιοχής σε μια κρίσιμη γεωπολιτική συγκυρία, καθώς και της Θεσσαλονίκης ως κέντρου της περιοχής».

Ενδεικτικό της σημασίας της Συνόδου είναι το γεγονός ότι στο δείπνο θα βρίσκεται ο Γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σολτς, ερχόμενος από το Βελιγράδι, ενώ το παρών θα δώσει και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

Για τον πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη είναι ευκαιρία για μια ουσιαστική ανταλλαγή απόψεων με όλους τους ηγέτες για το μέλλον της περιοχής ενόψει και των συζητήσεων που θα γίνουν στην επόμενη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου (23 και 24 Ιουνίου) και αφορούν τα Δυτικά Βαλκάνια – η στήριξη της ενταξιακής προοπτικής των οποίων αποτελεί πάγια θέση της Ελλάδας – αλλά και τη συζήτηση για την ευρωπαϊκή προοπτική της Ουκρανίας, της Μολδαβίας και της Γεωργίας.

Πηγή: Protothema.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα

Πυρκαγιά στον Αρχάγγελο Ρόδου