Τρίτη, 22 Οκτωβρίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΒροχή προστίμων σε ιδιοκτήτες δεσποζόμενων ζώων στο δίμηνο Ιουλίου-Αυγούστου

Βροχή προστίμων σε ιδιοκτήτες δεσποζόμενων ζώων στο δίμηνο Ιουλίου-Αυγούστου

Στοχευμένες δράσεις ελέγχου ιδιοκτητών δεσποζόμενων ζώων σε περιοχές των δήμων Θεσσαλονίκης, Κορδελιού–Ευόσμου, Νεάπολης–Συκεών, Παύλου Μελά, Καλαμαριάς, Πυλαίας–Χορτιάτη και Θερμαϊκού αναφορικά με τις υποχρεώσεις τους που απορρέουν από την ισχύουσα περί κατοικίδιων νομοθεσία.

Ακριβέστερα στο πλαίσιο των συγκεκριμένων, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Κορδελιού – Ευόσμου με τη συμμετοχή υπαλλήλων της Δημοτικής Αστυνομίας, όπου αυτή υπάρχει και της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας του δήμου Θεσσαλονίκης, σε περιοχές αρμοδιότητας της, στο δίμηνο Ιουλίου-Αυγούστου του τρέχοντος έτους πραγματοποίησαν συνολικά 410 ελέγχους σε ιδιοκτήτες ζώων.

Το αποτέλεσμα ήταν να βεβαιωθούν πενήντα οκτώ πρόστιμα για παράλειψη εμπρόθεσμης σήμανσης, τριάντα εννέα πρόστιμα ύψους 300 ευρώ έκαστο για περίπατο ζώου χωρίς λουρί και παράλειψη μέτρων αποτροπής εξόδου από την ιδιοκτησία, τέσσερα πρόστιμα ύψους 100 για παράλειψη άμεσου καθαρισμού περιβάλλοντος από τα περιττώματα του ζώου, δύο πρόστιμα για διατάραξη προερχόμενη από τετράποδο και ένα  πρόστιμο ύψους 500 ευρώ για παρακώληση κατά τη διάρκεια του ελέγχου. Παράλληλα εκδόθηκαν δύο πρόστιμα 1.000 ευρώ έκαστο για παράλειψη του ετήσιου κτηνιατρικού ελέγχου, καθώς και ένα πρόστιμο ύψους 300 ευρώ για πρόκληση ζημιάς από σκύλο. Στόχος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης είναι η συνέχιση υλοποίησης παρόμοιων δράσεων και η επέκταση αυτών σε χώρους στους οποίους παρατηρείται αυξημένη προσέλευση ιδιοκτητών δεσποζόμενων ζώων, για την αποτελεσματική ενημέρωση των πολιτών, την τήρηση της νομιμότητας και την εξασφάλιση της ευζωίας των ζώων.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα