Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΑυτές είναι οι κορυφαίες βασιλόπιτες της Θεσσαλονίκης

Αυτές είναι οι κορυφαίες βασιλόπιτες της Θεσσαλονίκης

.

Είναι η μεγάλη σταρ των ημερών. Γλυκιά και εντυπωσιακή, η βασιλόπιτα αχνίζεται με ζάχαρη, γαρνίρεται με σοκολάτα ή στολίζεται με αμύγδαλα. Κάποιοι την κάνουν τσουρέκι με τα αρώματα του βουτύρου και το μαχλέπι να πρωταγωνιστούν. Άλλοι φουρνίζουν πορτοκαλένιο κέικ με τριμμένο αμύγδαλο, βανίλια και μπαχαρικά. Σε κάθε περίπτωση, η βασιλόπιτα είναι απολαυστικότατη αρκεί να την προμηθευτούμε από εκείνους που ξέρουν καλά την τέχνη της.

Blé

Αγνές πρώτες ύλες, φυσικό προζύμι και αριστοτεχνικό ψήσιμο είναι τα μυστικά. Φουσκωτές και βελούδινες οι βασιλόπιτες του Blé έχουν εξαιρετική γεύση αλλά και υπέροχη εμφάνιση αφού ξεχωρίζουν για τους περίτεχνους στολισμούς τους. Η ποικιλία τεράστια: κέικ, πολίτικο τσουρέκι, γεμιστές κ.ά.
Αγίας Σοφίας 19, τηλ.: 2310 220 008

Κουκουμέρια

Η βασιλόπιτα τους δε λείπει σχεδόν από κανένα θεσσαλονικιώτικο τραπέζι. Κέικ φτιαγμένο με παραδοσιακή συνταγή που μετράει έναν και πλέον αιώνα. Επίσης φτιάχνουν βασιλόπιτα χωρίς γλουτένη αλλά και vegan.
Μικράς Ασίας 50, τηλ.: 2310 912 365

Χατζής

Εδώ που βασιλεύουν το βουβαλίσιο γάλα και τα σιροπιαστά θα βρείτε μια από τις πιο λαχταριστές βασιλόπιτες της πόλης. Φτιαγμένη με συνταγή παραδοσιακή είναι ολόιδια με τη σπιτική που έφτιαχναν οι μαμάδες και οι γιαγιάδες μας γι αυτό και αξίζει μια θέση στο φετινό τραπέζι.
Θεμιστοκλή Σοφούλη 73 & Αργοναυτών, Καλαμαριά, τηλ.: 2310 417 808

Κόκκινος φούρνος

Τσουρέκι με τα όλα του. Η βασιλόπιτα που φτιάχνουν είναι φουσκωτή και μοσχοβολιστή, φτιαγμένη με τα καλύτερα υλικά, μπόλικο μεράκι και ιδιαίτερη τεχνική που της χαρίζει τέλεια υφή και γεύση. Μόλις ξεφουρνίζεται γίνεται αμέσως ανάρπαστη.
Αποστόλου Παύλου 1, τηλ.: 2310 206 337

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα