Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΑτμοσφαιρική ρύπανση: Η Θεσσαλονίκη μία από τις πιο επιβαρυμένες πόλεις στην Ευρώπη

Ατμοσφαιρική ρύπανση: Η Θεσσαλονίκη μία από τις πιο επιβαρυμένες πόλεις στην Ευρώπη

- Advertisement -

Αιωρούμενα σωματίδια, οξείδια του αζώτου, ρύποι, που εγκλωβίζονται λόγω μετεωρολογικών συνθηκών συνθέτουν το σκηνικό της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στη Θεσσαλονίκη, που σε ορισμένες χρονικές περιόδους καταγράφει αύξηση.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης βγάζει από τη φαρέτρα του ένα χρήσιμο εργαλείο – μία ηλεκτρονική πλατφόρμα- για τους πολίτες και ιδιαίτερα τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, προκειμένου να ειδοποιούνται έγκαιρα για τους κινδύνους, που προκύπτουν σε περιπτώσεις υψηλών συγκεντρώσεων ρύπων.

Ο επισκέπτης της πλατφόρμας θα μπορεί να ενημερώνεται για τις συνθήκες, που επικρατούν, τις τρέχουσες μετρήσεις ατμοσφαιρικής ρύπανσης, το συνολικό δείκτη ποιότητας αέρα, και τον δείκτη ποιότητας αέρα ανά ρύπο σε περιοχές όπως ΧΑΝΘ, Μαρτίου, Επταπύργιο, Κουντουριώτου, Ιπποκράτειο, ενώ θα παρέχονται και προβλέψεις για διάστημα τριών ημερών. Πρόκειται για το «Ενοποιημένο Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης», που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου LIFE SIRIUS.

Το προηγμένο σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης για την προστασία της δημόσιας υγείας, λαμβάνοντας υπόψη επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης και μετεωρολογικές συνθήκες, θα παρέχει συγκεκριμένες οδηγίες προς τους πολίτες.

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



 

Διαβάστε Ακόμα

Με τα γκολ και την Τσεχία στο 2,60