Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔιασκέδασηΑσκός Θεσσαλονίκης: Έρχεται με σειρά εκδηλώσεων το Ασκονίτικο Καρναβάλι

Ασκός Θεσσαλονίκης: Έρχεται με σειρά εκδηλώσεων το Ασκονίτικο Καρναβάλι

Δυναμικό παρόν στο τριήμερο της Αποκριάς, αναμένεται να δώσει για μια ακόμα χρονιά το πατροπαράδοτο καρναβάλι του Ασκού, προσφέροντας σε όλους κέφι, τραγούδι και χαρά.

Ο λόγος για εκδήλωση με σημείο εκκίνησης τα χρόνια της προσφυγιάς και διάρκεια μέχρι και σήμερα, που διοργανώνουν οι κάτοικοι της κωμόπολης της ορεινής Θεσσαλονίκης Στο πλαίσιο αυτής αφήνουν για λίγο την καθημερινότητα και διασκεδάζουν με ότι μέσο διαθέτουν εν όψει της Αποκριάς. Οι καρναβαλιστές, στολίζουν τις καρότσες τους, τα λεγόμενα ‘’άρματα’’, είτε με εθιμικές αναπαραστάσεις είτε με θέματα της επικαιρότητας, τα οποία έλκονται από τους γεωργικούς ελκυστήρες και ξεκινούν την παρέλασή τους, χαρίζοντας άφθονο γέλιο στους παρευρισκόμενους, ενώ στην συνέχεια ακολουθεί και η παρέλαση των πεζοπόρων τμημάτων με ευφάνταστες αποκριάτικες στολές, που συμπαρασύρουν στο διάβα τους μικρούς και μεγάλους σ’ ένα ξέφρενο πάρτι.

Την φετινή χρονιά η συντονιστική επιτροπή του καρναβαλιού αλλά και όλοι οι κάτοικοι του Ασκού αποφάσισαν να παρατείνουν την διασκέδαση και την ψυχαγωγία, δημιουργώντας ένα δυνατό τετραήμερο ξεφαντώματος. Προοίμιο των εκδηλώσεων αποτελεί το γλέντι στην Λειβάδα, χώρο κατασκευής των αρμάτων που βρίσκεται στην είσοδο του Ασκού, με φαγητό και κρασί με τη συνοδεία μουσικών οργάνων για όλους την Παρασκευή 15 Μαρτίου στις 19:00. Το Σάββατο 16 Μαρτίου στις 17:00 στον χώρο της κοινότητας. Ακόμα οι διοργανωτές προσκαλούν τους όλα τα παιδιά στην κεντρική πλατεία του Ασκού, να βάλουν τις στολές τους και να παρευρεθούν στο αποκριάτικο πάρτι που θα γίνει προς τιμήν τους με την παρουσία ανιματέρ για ένα τρελό ξεφάντωμα. Εν συνεχεία και ώρα 19:00 ακολουθεί ο παραδοσιακός γάμος, όπου νύφη και γαμπρός θα ξεσηκώσουν το κέντρο του χωριού και θα ενωθούν με τα δεσμά του γάμου παρουσία εκατοντάδων προσκεκλημένων. Και ο απόηχος αυτής της βραδιάς δε θα μπορούσε να ήταν άλλος, πέραν της μουσικής σκηνής που έχει στηθεί στην πλατεία του χωριού και θα φιλοξενήσει δύο δημοφιλή μουσικά ονόματα τον Νίκο Χαλβατζή και την Νάσια Συρράκου, συνοδεία εξαμελούς μουσικού σχήματος, που υπόσχονται με τη σειρά τους μια βραδιά απόλυτης διασκέδασης και ξενοιασιάς. Τραγούδι, κέφι και χορός μέχρι πρωίας.

Τέλος την Κυριακή 17 Μαρτίου στις 14:00 ξεκινάει η παρέλαση των αρμάτων αλλά και των πεζοπόρων τμημάτων στην πλατεία του Ασκού. Σε αυτή μπορούν να συμμετάσχουν όλοι με μοναδικό όπλο στην φαρέτρα τους, το κέφι τους. Όσον αφορά την Καθαρά Δευτέρα 18 Μαρτίου στην πλατεία του Ασκού, αλλά και στο προαύλιο χώρο του παλιού σχολείου του Πολυδενδρίου, προσφέρεται σε όποιον επιθυμεί φασολάδα μαζί με διάφορα νηστίσιμα εδέσματα από τους πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής  “Ένωση Ασκού” και “Φάρος’” αντίστοιχα.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα