Κυριακή, 7 Ιουλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΑρχίζει σήμερα Παρασκευή 5 Ιουλίου το 43ο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Αρχίζει σήμερα Παρασκευή 5 Ιουλίου το 43ο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Aφιερωμένη στα Κυπριακά γράμματα και την Κυπριακή ποίηση, με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την τουρκική εισβολή, είναι η φετινή διοργάνωση του 43ου Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης, που ανοίγει την Πέμπτη5 Ιουλίου, τις πύλες του στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, με 110 εκθετήριακαι συμμετοχή περισσότερων από 400σίων εκδοτικών οίκων και 500σίων συγγραφέων.
“Φέτος θα είναι μία ιδιαίτερη χρονιά για το Φεστιβάλ, γιατί είναι αφιερωμένο στα κυπριακά γράμματα και στην ποίηση, ενώ θα γίνουν και παράλληλες εκδηλώσεις. Στη φετινή διοργάνωση θα παρουσιαστεί και όλη η σύγχρονη βιβλιοπαραγωγή, 10.000 χιλιάδες νέοι τίτλοι βιβλίων που εκδίδονται κάθε χρόνο στην πατρίδα μας, μαζί και με προηγούμενες εκδόσεις από τους εκδοτικούς οίκους που υπολογίζεται ότι θα είναι περίπου 40.000 τίτλοι βιβλίων που θα είναι εκτεθημένα σ’ ένα μεγάλο βιβλιοπωλείο της παραλίας”, όπως αναφέρε σε σημερινή συνέντευξη τύπου ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εκδοτών Βορείου Ελλάδος κ. Μπάμπης Μπαρμπουνάκης.
Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Τουριστικής Ανάπτυξης και Διαδημοτικής Συνεργασίας του Δήμου Θεσσαλονίκης, αναπληρωτής δήμαρχος και πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής, κ. Βασίλης Γάκης χαρακτήρισε το 43ο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης ως έναν από τους πιο καταξιωμένους θεσμούς της πόλης. “Ό,τι και να γίνει τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη δύναμη που έχει ένα βιβλίο. Η δύναμη του βιβλίου είναι ότι μπορεί διαβάζοντας να διεγείρει κανείς τα εγκεφαλικά του κύτταρα, να φανταστεί και να παράγει τις δικές του εικόνες”, επισήμανε.
Τα επίσημα εγκαίνια του 43ου Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης θα γίνουν τη Δευτέρα 8 Ιουλίου 2024 στις 21:00 στην εξέδρα, στο άγαλμα Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Το 43ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 21 Ιουλίου 2024. Οι ώρες λειτουργίας του είναι από τις 7 το απόγευμα έως τις 11 το βράδυ.
- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



 

Διαβάστε Ακόμα