Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΑπομακρύνονται οι Ρομά από τα Τσαΐρια με απόφαση του Εφετείου

Απομακρύνονται οι Ρομά από τα Τσαΐρια με απόφαση του Εφετείου

Την άμεση ανάγκη να προσδιοριστεί από την πολιτεία ο χώρος μετεγκατάστασης των Ρομά ζητάει ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, Γιώργος Τσαμασλής, μετά την απόφαση σταθμό του Μονομελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης σύμφωνα με την οποία, κρίνεται παράνομη, πλέον, η παραμονή τους στην περιοχή Τσαΐρια.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση του Δήμου Θερμαϊκού.

Για πρώτη φορά, στην τρίχρονη δικαστική διαμάχη μεταξύ Ρομά και Δήμου Θερμαϊκού, σημειώνεται μια τόσο θετική εξέλιξη για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, προκαλώντας την βεβαιότητα πως ένα χρόνιο πρόβλημα οδεύει προς το τέλος του.

Ο Δήμαρχος Θερμαϊκού δηλώνει ικανοποιημένος από την εξέλιξη των ημερών και συνεχίζει να διεκδικεί, θέτοντας νέα αιτήματα προς την κεντρική διοίκηση προκειμένου να επιταχυνθούν όλες οι διαδικασίες, Παράλληλα επισημαίνει πως δεν παρεκκλίνει από τις προεκλογικές του δεσμεύσεις κόντρα σε οποιοδήποτε πολιτικό, αλλά και ανθρώπινο κόστος. «Έκανα το αυτονόητο για το οποίο με εξέλεξαν οι πολίτες χωρίς να λάβω υπ’ όψιν την πολιτική μου διαδρομή. Μετά από 25 χρόνια, και με τα όσα προβλήματα δημιουργήθηκαν και δημιουργούνται εις βάρος των δημοτών μας, έπρεπε να δοθεί μια λύση για το καλό όλων μας. Δεν παρέκκλινα από την υπόσχεση που έδωσα προεκλογικά για έναν και μοναδικό λόγο, γιατί οι δημότες μας είχαν δίκιο για την παραβατική συμπεριφορά των Ρομά, τα περιστατικά βίας, αλλά και την μόλυνση του περιβάλλοντος με τις καύσεις υλών».

Το σκεπτικό της δικαστικής αρχής, σύμφωνα με την 1292/31/01/2022 απόφαση, δικαιώνει απόλυτα όλες τις έως τώρα ενέργειες του Δήμου Θερμαϊκού και απέρριψε την προσφυγή των Ρομά βάσει της οποίας ζητούσαν την παραμονή τους στην περιοχή. Ειδικότερα, το δικαστήριο αποδέχθηκε το βασικό επιχείρημα του Γιώργου Τσαμασλή για την ασφαλή διαβίωση των κατοίκων. «Δεν διακατέχομαι από ρατσιστικά αισθήματα και αντιλαμβάνομαι πλήρως τον τρόπο ζωής ορισμένων ανθρώπων, αλλά δεν μπορώ να μείνω απλός παρατηρητής όταν διαπιστώνω ότι κινδυνεύουν οι δημότες μας από παραβατικές συμπεριφορές, αυτό είναι το πρώτιστο για μένα και είμαι υποχρεωμένος, όχι μόνο να το διακηρύττω, αλλά και να προβαίνω σε κάθε νόμιμη ενέργεια που διασφαλίζει την ασφάλεια κάθε δημότη μας».

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα