Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΑποζημίωση 1,3 εκατ. ευρώ σε ΑΚΤΩΡ για Μετρό Θεσσαλονίκης

Αποζημίωση 1,3 εκατ. ευρώ σε ΑΚΤΩΡ για Μετρό Θεσσαλονίκης

Αποζημίωση συνολικού ύψους 1,3 εκατ ευρώ στην ΑΚΤΩΡ για το μετρό Θεσσαλονίκης ενέκρινε η Αττικό Μετρό.

Η εταιρεία ζητούσε αποζημίωση 1,6 εκατ. ευρώ για το έργο της επέκτασης της Καλαμαριάς, για τις ζημίες που έχει υποστεί στο διάστημα από 1η Αυγούστου έως 31 Οκτωβρίου 2021. Αιτία η σημαντική καθυστέρηση που επέδειξε τα προηγούμενα χρόνια η Αττικό Μετρό στην προκήρυξη διάφορων διαγωνισμών που συνδέονται με το έργο.

Όπως επικαλείται, μεταξύ άλλων, η ΑΚΤΩΡ στο έγγραφο της, από την έναρξη της διαγωνιστικής διαδικασίας, στο έργο της επέκτασης προς Καλαμαριά δεν περιλαμβάνονταν ηλεκτρομηχανολογικά και σιδηροδρομικά συστήματα, τα οποία θα εκτελούνταν από άλλους αναδόχους. Ανάμεσα σε αυτά είναι το σύστημα σηματοδότησης και ελέγχου των συρμών, το σύστημα αυτοματισμού και ελέγχων κτιρίων, το σύστημα ελέγχου της ηλεκτρικής ισχύος, το σύστημα συλλογής κομίστρου κλπ. Από αυτά τα εννέα συστήματα που θα δημοπρατούνταν χωριστά από το υπόλοιπο έργο από την Αττικό Μετρό.

Ωστόσο μόλις για δύο από αυτά έχουν υπογραφεί συμβάσεις το 2020-21, ενώ για όλα τα υπόλοιπα, πλην του συστήματος συλλογής κομίστρου, ξεκίνησε η διαγωνιστική διαδικασία με πολύ μεγάλη καθυστέρηση και δεν έχει ολοκληρωθεί.

Κατόπιν την εξέτασης του αιτήματος η Αττικό Μετρό ενέκρινε την μερική αποδοχή του αιτήματος αποζημίωσης ύψους 1,6 εκατ ευρώ που υπέβαλε η ΑΚΤΩΡ και ενέκρινε την αποζημίωση του αναδόχου για θετικές ζημιές ύψους 1,34 εκατ. ευρώ (χωρίς ΦΠΑ) για το χρονικό διάστημα από 1.8.2021 έως 31.10.2021

Nα σημειωθεί ότι η Ακτωρ έχει υποβάλλει 6 αιτήματα αποζημίωσης για θετικές ζημιές από την περίοδο 23/7/2019 έως 31/7/2021.

Πηγή:Capital.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα