Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΑπογοήτευση για τους «γαλάζιους» της Θεσσαλονίκης

Απογοήτευση για τους «γαλάζιους» της Θεσσαλονίκης

Δυσαρέσκεια και σφοδρή απογοήτευση στη Θεσσαλονίκη έφερε ο ανασχηματισμός καθώς στους νεοδημοκρατικούς κύκλους αντιμετωπίστηκε ως απαξίωση, στα όρια της περιφρόνησης για το πολιτικό προσωπικό της πόλης. Οσο για τον μοναδικό κυβερνητικό θώκο, το υφυπουργείο (το άνευ αρμοδιοτήτων) Μακεδονίας-Θράκης που άλλαξε χέρια, το περιγράφουν σαν «ξεροκόμματο από ξεχασμένο τσουρέκι…».

Υπήρχαν προσδοκίες -για άγνωστο λόγο μεγάλες- ότι θα τύγχαναν αξιοποίησης περισσότεροι αυτή τη φορά βουλευτές από τους δέκα συνολικά της Α και Β περιφέρειας της Θεσσαλονίκης. Υπήρχαν και κάποιοι που στα σχέδια -ή στα όνειρά τους- ενέτασσαν στο κυβερνητικό σχήμα ακόμη και εξωκοινοβουλευτικούς. Αλλά φαίνεται ότι το πρόβλημα που έχει ο πρωθυπουργός με τη Θεσσαλονίκη είναι βαθύ, το χάσμα δύσκολα επουλώνεται.

Κι έτσι απέμεινε ως υφυπουργός στο κυβερνητικό σχήμα ο Σταύρος Καλαφάτης, για τον οποίο κάποιοι θύμιζαν ότι του είχε προταθεί και στην πρώτη κυβέρνηση Μητσοτάκη η θέση αλλά αυτός είχε προτιμήσει τότε να γίνει γενικός γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.

Κάμποσοι πάντως βλέπουν την υφυπουργοποίησή του ως «επίπληξη» για την υπόθεση της μη άρσης της ασυλίας του Παύλου Πολάκη για την οποία το μιντιακό συγκρότημα Μαρινάκη τού χρέωνε την αποκλειστική ευθύνη της αβελτηρίας. Ετσι που ήρθαν τώρα τα πράγματα, ο κ. Καλαφάτης μπορεί να είναι και ικανοποιημένος αφού η θέση του επιτρέπει να διεκδικήσει πρωτιά στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, ενώ ο Θεόδωρος Καράογλου είναι πικραμένος μεν αλλά όχι δυσαρεστημένος, αφού ο κ. Καλαφάτης εκλέγεται στην Α’ Θεσσαλονίκης ενώ εκείνος στη Β’.

πηγή efsyn.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα