Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΕκπαίδευση - ΠαιδείαΑΠΘ: Διεθνές Επιστημονικό Συμπόσιο για τους θεμελιωτές των Σλαβικών Σπουδών Κύριλλο και...

ΑΠΘ: Διεθνές Επιστημονικό Συμπόσιο για τους θεμελιωτές των Σλαβικών Σπουδών Κύριλλο και Μεθόδιο

Διεθνές Επιστημονικό Συμπόσιο με τίτλο “Κύριλλος και Μεθόδιος: Οι θεμελιωτές των Σλαβικών Σπουδών” διοργανώνει την Παρασκευή 24 Μαΐου, το τμήμα Θεολογίας του ΑΠΘ, σε συνεργασία με την Ένωση Ελλήνων Σλαβολόγων.

Πρόκειται για μια εκδήλωση στο πλαίσιο του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Θεολογίας, με τίτλο “Σπουδές στον Σλαβικό Κόσμο: Ιστορία, Γραμματεία, Πολιτισμός και Διαχρονικές Σχέσεις με τον Ελληνισμό, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24 Μαΐου, με διάρκεια από τις 10:00–13:00 στο Α΄ Αμφιθέατρο και από τις 18:30–20:30 στην αίθουσα συνεδριάσεων, της Θεολογικής σχολής.

Το παρόν δια της συμμετοχής σε αυτό θα δώσουν διακεκριμένοι επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι οποίοι κατά τις τοποθετήσεις τους θα επιχειρήσουν να φωτίσουν διάφορες πτυχές του έργου των Αγίων Θεσσαλονικέων Φωτιστών των Σλάβων, Κυρίλλου και Μεθοδίου, καθώς και της κληρονομιάς τους σε ολόκληρο τον Σλαβικό κόσμο.

Περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το συγκεκριμένο πρόγραμμα υπάρχουν στην ιστοσελίδα: https://slav.theo.auth.gr/. Οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαιώσεις παρακολούθησης του συμποσίου, οι εργασίες του οποίου θα είναι διαθέσιμες για παρακολούθηση από το απόγευμα της Παρασκευής 24 Μαϊου στο YouTube (ΠΜΣ Σπουδές στον Σλαβικό Κόσμο) στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.youtube.com/@user-ce9ue8xr3k

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα