Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΑπευθείας ανάθεση για το λογότυπο του μετρό Θεσσαλονίκης

Απευθείας ανάθεση για το λογότυπο του μετρό Θεσσαλονίκης

Με την ολοκλήρωση του έργου του Μετρό Θεσσαλονίκης να πλησιάζει, καθώς η λειτουργία του έχει προγραμματιστεί για τις 30 Νοεμβρίου 2024, η δημιουργία της οπτικής ταυτότητας του μετρό βρίσκεται σε εξέλιξη.

Το έργο περιλαμβάνει τόσο το σχεδιασμό ενός νέου λογοτύπου, όσο και τη σήμανση των σταθμών του Βασικού Έργου και της Επέκτασης προς Καλαμαριά. Αρχικά, το διοικητικό συμβούλιο της Ελληνικό Μετρό Α.Ε. τον περασμένο Φεβρουάριο, αποφάσισε τη διενέργεια διαγωνισμού για το σχεδιασμό της οπτικής ταυτότητας, με προϋπολογισμό €14.000 (εκ των οποίων τα €8.000 για τον νικητή του διαγωνισμού). Ακολούθησαν έντονες διαμαρτυρίες της γραφιστικής και διαφημιστικής κοινότητας, τις οποίες και καταγράψαμε εκτενώς από αυτές τις σελίδες. Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν, τον περασμένο Ιούνιο, η ακύρωση του διαγωνισμού και η επαναπροκήρυξη του, κατά πολύ βελτιωμένη και με έπαθλο για τον νικητή τα €30.000 (χωρίς ΦΠΑ). Ωστόσο, ο διαγωνισμός δεν κατέληξε σε αποτέλεσμα, καθώς απορρίφθηκαν όλες οι προσφορές, με αποτέλεσμα τη ματαίωση του. Αξίζει να σημειωθεί ότι στον διαγωνισμό είχαν λάβει μέρος αρκετά από τα εμπειρότερα και γνωστότερα γραφεία σχεδιασμού στην Ελλάδα.

Απευθείας Ανάθεση Λόγω Έλλειψης Χρόνου

Με το χρονοδιάγραμμα της έναρξης λειτουργίας του Μετρό να είναι πλέον πιεστικό, η Ελληνικό Μετρό Α.Ε. αποφάσισε να προχωρήσει σε απευθείας ανάθεση. Η εταιρεία που επιλέχθηκε για το έργο είναι η Marketing and Media Service Μονοπρόσωπη ΙΚΕ, με έδρα την Αγ. Παρασκευή Αττικής, η οποία υπέβαλε προσφορά αξίας 30.000 ευρώ (πλέον ΦΠΑ), ικανοποιώντας όλες τις απαιτήσεις της πρόσκλησης υποβολής προσφοράς.

Πηγή: designmag.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα