Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΑπίστευτο! Εργαζόμενοι του Δήμου Θεσσαλονίκης πήγαιναν σε ρέμα για τουαλέτα

Απίστευτο! Εργαζόμενοι του Δήμου Θεσσαλονίκης πήγαιναν σε ρέμα για τουαλέτα

Το εργοτάξιο καθαριότητας της Τούμπας επισκέφτηκε την Παρασκευή 27/8 ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, συνοδεία πλήθος ακολούθων και υπηρεσιακών παραγόντων, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΑΣ.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση των εργαζομένων κατά την διάρκεια της επίσκεψης χαρακτηρίστηκε από πλευράς του δήμου «Μεγάλο επίτευγμα» ότι ανακατασκευάστηκαν οι τουαλέτες του εργοταξίου της Τούμπας. «Ότι οι εργαζόμενοι για μήνες πήγαιναν τουαλέτα στο διπλανό ρέμα δεν θεωρήθηκε πρόβλημα. Ούτε ότι οι άλλοι χώροι, όπως και τα περισσότερα εργοτάξια, είναι άθλιες παράγκες», αναφέρουν.

Τι είπαν ο δήμαρχος και οι ακόλουθοι του σύμφωνα με συναδέλφους σύμφωνα με το ΔΑΣ:
-Αυτοθαυμάστηκαν ως η «καλύτερη διοίκηση» που είναι κοντά στους εργαζόμενους και λύνει όλα τα προβλήματα τους!

-Έδωσαν τις ανέξοδες υποσχέσεις που ακούμε εδώ και δύο χρόνια για ενίσχυση των υπηρεσιών με εργαζόμενους, καλύτερη οργάνωση κ.α.

-Τα Μέσα Ατομικής Προστασίας θα τα προμηθευτούν οι εργαζόμενοι σε μικρό χρονικό διάστημα και «τέτοια μέσα προστασίας θα προμηθευτούν οι εργαζόμενοι για πρώτη φορά». Εδώ να σημειώσουμε ότι πράγματι, όταν και όποτε προμηθευτούμε Μ.Α.Π., σαν είδη θα είναι η πρώτη φορά, αφού πρώτη φορά θα εφαρμοστεί στο δήμο η υπουργική απόφαση του 2019 που προβλέπει νέα Μ.Α.Π. σε σχέση με τα περασμένα χρόνια! Δεν μας κάνει χάρη κανείς, προβλέπονται από τη νομοθεσία που εδώ και χρόνια δεν την εφαρμόζουν. Κουβέντα βέβαια δεν είπε ο δήμαρχος για την αποζημίωση των Μ.Α.Π. παρελθόντων ετών που προσπαθούν να «κλέψουν» από τους εργαζόμενους.

-«Οι εργαζόμενοι πληρώνονται στην ώρα τους νυχτερινά-εξαιρέσιμα»! Δηλαδή δεν ξέρουν ότι οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα έχουν να πληρωθούν νυχτερινά-εξαιρέσιμα από τον Απρίλη; Το ίδιο συμβαίνει και σε άλλες υπηρεσίες.

-Μεγάλο επίτευγμα θεώρησαν ότι ανακατασκευάστηκαν οι τουαλέτες του εργοταξίου της Τούμπας. Ότι οι εργαζόμενοι για μήνες πήγαιναν τουαλέτα στο διπλανό ρέμα δεν θεωρήθηκε πρόβλημα. Ούτε ότι οι άλλοι χώροι, όπως και τα περισσότερα εργοτάξια, είναι άθλιες παράγκες.

Για τα προβλήματα και της υπηρεσίας καθαριότητας έχουμε αναφερθεί αναλυτικά σε προηγούμενες δημοσιεύσεις. Οι περικοπές-κλέψιμο που γίνονται από τη διοίκηση σε ότι δικαιούνται οι εργαζόμενοι, γίνονται για να διασφαλίσουν χρήματα σε άλλες προτεραιότητες που βάζουν. Την προσπάθεια να παρουσιάζουν εικονική πραγματικότητα στη λειτουργία των υπηρεσιών θα τη συνεχίσουν. Βάζουν τον πήχη χαμηλά μπας και καταφέρουν να περάσουν, αλλά πάλι από κάτω περνάνε.

Στο χέρι μας, με τη δράση και την κινητοποίηση μας, είναι να βάλουμε εμπόδια στην αντεργατική πολιτική της διοίκησης Ζέρβα και να πάρουμε ότι δικαιούμαστε.

 

 

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα