Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΑντίθετος στα σχέδια μετατροπής του Κυβερνείου σε πολυτελές ξενοδοχείο και πολυχώρο διασκέδασης...

Αντίθετος στα σχέδια μετατροπής του Κυβερνείου σε πολυτελές ξενοδοχείο και πολυχώρο διασκέδασης και πολιτισμού ο δήμος Καλαμαριάς

Ανακοίνωση αναφορικά με το μέλλον του Κυβερνείου και του παραλιακό μέτωπο της πόλης εξέδωσε ο δήμος Καλαμαριάς στην αντιτίθεται στα σχέδια της ΕΤΑΔ για μετατροπή του σε πολυτελές ξενοδοχείο και πολυχώρο διασκέδασης και πολιτισμού.

Αναλυτικότερα σε αυτή κάνει λόγο πως οι νεότερες εξελίξεις αναφορικά με το Κυβερνείο και τα σχέδια της ΕΤΑΔ να μετατραπεί σε “πολυτελές ξενοδοχείο και πολυχώρο διασκέδασης και πολιτισμού”, προκαλούν την οργή του δήμου, ενώ υπενθυμίζουν με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο πώς τις παλινωδίες της ΕΤΑΔ. Χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση αναφέρεται πως “…Για ακόμα μία φορά, η ΕΤΑΔ κρύβει τις πραγματικές προθέσεις της και αρνείται να καταθέσει ένα ουσιαστικό και ολοκληρωμένο σχέδιο για τα ακίνητα που έχει στην κατοχή της. Στην περίπτωση του Κυβερνείου, ένα σχέδιο που οφείλει να λαμβάνει υπόψη του το σύνολο του παραλιακού μετώπου της Καλαμαριάς, αναπόσπαστο μέρος του οποίου αποτελεί το Παλατάκι.
Τέτοιες ενέργειες και στάσεις είναι ανεπίτρεπτο να συμβαίνουν σε δημοκρατίες, οι οποίες, μάλιστα, υποτίθεται πώς επενδύουν στο συμμετοχικό σχεδιασμό.
Με τα όσα αποκαλύπτονται μετά από κοινοβουλευτικό έλεγχο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η ΕΤΑΔ αγνοεί και προσβάλλει βάναυσα τις τοπικές κοινωνίες, τα συλλογικά τους όργανα και τις Κινήσεις Πολιτών που παλεύουν να διασώσουν τον δημόσιο χαρακτήρα του παραλιακού μετώπου της Καλαμαριάς, προς όφελος της κοινωνίας και των πολιτών ολόκληρης της Θεσσαλονίκης. Μάλιστα, η ΕΤΑΔ «ξέχασε» βολικά και την πρόσφατη ομόφωνη απόφαση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) να δημιουργηθεί στο χώρο του Κυβερνείου Μουσείο Διασποράς.”
Τέλος ο δήμος Καλαμαριάς επιμένει στην πεποίθηση του πως το Κυβερνείο πρέπει να αποδοθεί στους πολίτες για χρήσεις κοινωφέλειας καλώντας την ΕΤΑΔ σε μία ανοιχτή, δημόσια συζήτηση για την προοπτική της παραλιακής ζώνης της πόλης. Παράλληλα σε αυτή σημειώνεται ότι “Δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να συνεχίσει την προσπάθεια υποβάθμισης και απαξίωσης του θαλάσσιου μετώπου, το οποίο αποτελεί ανάσα για ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να γίνει λεία φθηνής αγοραπωλησίας.”

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα