Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΑναπάντητα ερωτήματα για το θάνατο της 3χρονης στη Θεσσαλονίκης

Αναπάντητα ερωτήματα για το θάνατο της 3χρονης στη Θεσσαλονίκης

Αναπάντητα παραμένουν τα ερωτήματα για τα αίτια που οδήγησαν στην απώλεια της 3χρονης Κατερίνας την Πρωτομαγιά, μετά από νοσηλεία στο Ιπποκράτειο και το Παπαγεωργίου. Για την εξέλιξη της υπόθεσης που διερευνάται και από το υπουργείο Υγείας μίλησε στην ΕΡΤ η Κατερίνα Αποστολίδου, τεχνική Σύμβουλος της οικογένειας του κοριτσιού που έχασε τη ζωή του αιφνίδια.

Μιλώντας στην εκπομπή «Από τις Έξι» για τα πιθανά αίτια που διερευνώνται και αν το ιατρικό λάθος είναι ένα από αυτά η κ. Αποστολίδου απάντησε καταφατικά: «Φυσικά και τίθεται το ερώτημα από τους γονείς γιατί πρόκειται για μία νοσηλεία έντεκα ημερών».

Σύμφωνα με τα όσα είπε η τεχνική σύμβουλος της οικογένειας, έχει παραδοθεί ο τεχνικός φάκελος . «Είναι πολύ δύσκολο περιστατικό. Θα καταλήξουμε σε κάποιες απαντήσεις, αλλά είναι πολύ νωρίς ακόμη. Θέλει πολλή μελέτη ακόμα», πρόσθεσε.

Δεν υπάρχει αιτία θανάτου – Εν αναμονή των εξετάσεων

Εξιστορώντας την πορεία της μικρής στα δύο νοσοκομεία, όπου νοσηλευτηκε η κ. Αποστολίδου ανέφερε ότι «το παιδί άρχισε να επιδεινώνεται χωρίς να ολοκληρωθεί η διερεύνηση, χωρίς να καταλήξουν σε διάγνωση.

«Δυστυχώς δεν έχουμε αιτία θανάτου. Γράψανε τα ιζήματα που βρήκανε εσωτερικά στα όργανα, αλλά πρέπει να βρούνε τι τα προκάλεσε. Είμαστε εν αναμονή εργαστηριακών αποτελεσμάτων», συμπλήρωσε η τεχνική σύμβουλος.

Και όπως είπε «δυστυχώς τα εργαστήρια που έχουν σχέση με ιατροδικαστικά αποτελέσματα καθυστερούν». Απαντώντας σε ερώτηση αν υπάρχει πιθανότητα να μη βρεθεί ποτέ τι προκάλεσε το θάνατο της 3χρονης Κατερίνας η κ. Αποστολίδου τόνισε ότι ένας μεγάλος αριθμός θανάτων παραμένουν αδιάγνωστοι. «Πιστεύω ότι θα βρούμε την άκρη», είπε και πρόσθεσε ότι θα διερευνηθεί και το ενδεχόμενο της ιατρικής αμέλειας.

 

Πηγή: ΕΡΤ

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα