Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΑλ. Τσίπρας: ''Η κυβέρνηση Μητσοτάκη εκδικείται την Θεσσαλονίκη - Σβήνει τη...

Αλ. Τσίπρας: ”Η κυβέρνηση Μητσοτάκη εκδικείται την Θεσσαλονίκη – Σβήνει τη Θεσσαλονίκη από τον αναπτυξιακό χάρτη”

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, αναφορικά με την αναπτυξιακή προοπτική της Θεσσαλονίκης, αλλά και τα έργα ‘’πνοής’’ για την πόλη.
‘’Από το σχέδιο μας για μία νέα αρχή, δεν μπορεί να λείπει η Θεσσαλονίκη και η Βόρεια Ελλάδα’’, ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συμπληρώνοντας ότι ‘’η κυβέρνηση του κ.Μητσοτάκη, αγνοεί τη Θεσσαλονίκη, την υποβαθμίζει. Εμείς της δώσαμε τη δέουσα προσοχή. Για πρώτη φορά σε συνθήκες δύσκολες, ξαναβάλαμε τη Θεσσαλονίκη στον χάρτη του αναπτυξιακού σχεδιασμού.Με όραμα και με σχέδιο, ρεαλιστικό, που καθιστούν τη Θεσσαλονίκη σύγχρονη μητρόπολη,μετρό και επεκτάσεις, λιμάνι, αεροδρόμιο, οδικές συνδέσεις, χρηματοδότηση της πόλης με 3,5 εκατομμύρια ευρώ για δράσεις καθαριότητας, ανακύκλωση και κυκλική οικονομία, η απόδοση των στρατοπέδων Παύλου Μελά και Κόδρα, το Μουσείο Ολοκαυτώματος και το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ ’’.

Για τον ΟΑΣΘ ο κ. Τσίπρας ανέφερε χαρακτηριστικά: ”Ακυρώθηκε ο διαγωνισμός για την προμήθεια 350 καινούργιων λεωφορείων’’.

Για πολύπαθο έργο του Μετρό Θεσσαλονίκης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι, ”ξανα έγινε ανέκδοτο’’, προσθέτοντας πως, ‘’ εμείς το παραλάβαμε σταματημένο στο 30% και το παραδώσαμε στο 80% το 2019 , με προοπτική λειτουργίας της κεντρικής γραμμής από το 2020 για όλους τους σταθμούς, πλην της Βενιζέλου. Ο κ. Μητοστάκης αποφάσισε να εκδικηθεί τη Θεσσαλονίκη και την πολιτισμική της κληρονομία, με την επιλογή απόσπασης των αρχαίων από το σταθμό της Βενιζέλου, που θα αυξήσει σημαντικά το κόστος του έργου και τον χρόνο παράδοσης’’.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα