Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΑκόμα 350 νέα λεωφορεία για την Θεσσαλονίκη σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο

Ακόμα 350 νέα λεωφορεία για την Θεσσαλονίκη σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο

Την ύπαρξη ενός συνόλου δράσεων για την ολιστική αναμόρφωση των συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης, ανέφερε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και ανταποκριτών ξένου τύπου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τον κ. Μαρινάκη προβλέπονται συνολικά περίπου 350 νέα λεωφορεία για την περιοχή της Θεσσαλονίκης. Ακριβέστερα συνολικά για την Θεσσαλονίκη προορίζονται 110 ηλεκτρικά λεωφορεία, μαζί με τους ανάλογους σταθμούς φόρτισης, τα οποία βρίσκονται σε περίοδο δοκιμαστικής λειτουργίας. Χαρακτηριστικά ανέφερε πως “Με την επιτυχή ολοκλήρωση των δοκιμών σε λίγες ημέρες θα ξεκινήσει η κυκλοφορία των λεωφορείων με επιβάτες”.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της ενδιάμεσης ενίσχυσης του στόλου των λεωφορείων του ΟΑΣΘ, βρίσκεται σε φάση προετοιμασίας η προκήρυξη διαγωνισμού για την μίσθωση περίπου 150 λεωφορείων ντίζελ, με διάρκεια 4 έτη, ενώ υπό δρομολόγηση βρίσκεται και δεύτερος διαγωνισμός, για την προμήθεια ηλεκτρικών λεωφορείων για την Θεσσαλονίκη. “Η έναρξη δημόσιας διαβούλευσης αναμένεται στα τέλη Απριλίου. Πρόκειται για 700 οχήματα εκ των οποίων περίπου 240 θα δρομολογηθούν στη Θεσσαλονίκη”. Επιπλέον δήλωσε πως προστέθηκαν 26 ακόμα οχήματα από τα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης και ταυτόχρονα αντικαταστάθηκαν 36 παλαιά λεωφορεία του ΟΑΣΘ με νεότερα οχήματα μεγαλύτερης χωρητικότητας.

Ως προς το ζήτημα του FlyOver αναφέρθηκε στις πέντε νέες λεωφορειακές γραμμές Express, οι οποίες προσφέρουν συνολικά 200 δρομολόγια καθημερινά, για την ελάφρυνση των κυκλοφοριακών ζητημάτων στην πόλη κατά την κατασκευή, έχουν δημιουργηθεί. Τέλος έκανε αναφορά και στους 137 νέους οδηγούς που προσλήφθηκαν μέσω ΑΣΕΠ, με ακόμα 20 να προστίθενται σε αυτούς με εσωτερική μετακίνηση.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα