Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΑγριος ξυλοδαρμός οδηγού απορριμματοφόρου στον δήμο Κορδελιού-Ευόσμου

Αγριος ξυλοδαρμός οδηγού απορριμματοφόρου στον δήμο Κορδελιού-Ευόσμου

Περισσεύουν οι νταήδες στον Δήμο Κορδελιού-Ευόσμου, οι οποίοι επιτίθενται στους εργαζομένους του δήμου; Δυστυχώς το ερώτημα μοιάζει ρητορικό μετά και το προχθεσινό περιστατικό κατά το οποίο κάτοικος της περιοχής επιτέθηκε, χτύπησε και έστειλε στο νοσοκομείο εργαζόμενο της καθαριότητας επειδή το απορριμματοφόρο του δήμου που οδηγούσε γρατσούνισε το αυτοκίνητο της γυναίκας του. Ο εργαζόμενος μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο όπου του έκαναν 11 ράμματα στο πρόσωπο και ευτυχώς, όπως ειπώθηκε, δεν κινδυνεύει η ζωή του. Το περιστατικό είναι το τρίτο ανάλογο τους τελευταίους τρεις μήνες.

Σύμφωνα με το Σωματείο Εργαζομένων του δήμου, «τα περιστατικά βίας εναντίον εργαζομένων του δήμου εν ώρα υπηρεσίας συνεχίζονται και τείνουν να πάρουν μορφή χιονοστιβάδας». Ειδικότερα, όπως αναφέρουν, την Τρίτη 4 Οκτωβρίου «απορριμματοφόρο, την ώρα της αποκομιδής, γρατσούνισε τη λαμαρίνα σταθμευμένου αυτοκινήτου. Κατέβηκε η ιδιοκτήτρια του αυτοκινήτου και ενώ συζητούσαν να καλέσουν την τροχαία για την καταγραφή του συμβάντος και τις ασφαλιστικές εταιρείες για να κάνουν τις απαραίτητες δηλώσεις, ένας άνδρας ο οποίος επικαλέστηκε ότι είναι ο σύζυγος της ιδιοκτήτριας του αυτοκινήτου, η ίδια το αρνήθηκε, αιφνιδιαστικά γρονθοκόπησε άσχημα στο κεφάλι τον οδηγό του απορριμματοφόρου».

Οπως λέει στην «Εφ.Συν.» το μέλος της διοίκησης του σωματείου Χρήστος Ζησάκος, «το περιστατικό προστίθεται στον ξυλοδαρμό που δέχθηκε τον Ιούλιο εργαζόμενος στην υπηρεσία καθαριότητας από τραμπούκο δημότη, την ώρα της αποκομιδής των απορριμμάτων από τη γειτονιά του, καθώς και στην επίθεση που δέχθηκαν τον Σεπτέμβριο δύο εργαζόμενοι του Τμήματος Κτιριακών Εργων και Υπαίθριων Χώρων από τραμπούκους, εν ώρα εργασίας, στο θεατράκι του πάρκου της οδού Περικλέους, τους οποίους προπηλάκισαν, έβρισαν χυδαία, χειροδίκησαν εναντίον τους και τους απείλησαν να μην ξαναπατήσουν το πόδι τους και ότι ξέρουν πού βρίσκονται».

Το σωματείο των εργαζομένων ζητά παρέμβαση της δημοτικής αρχής κατά των δραστών καθώς «για όλα τα παραπάνω επί της ουσίας δεν έκανε καμία ενέργεια» και «η αδιαφορία της για τη λήψη ουσιαστικών μέτρων επιτρέπει την όξυνση του προβλήματος. Τι περιμένει η διοίκηση, να θρηνήσουμε θύματα;». Συνοψίζοντας, το αίτημά τους είναι να κινηθεί ο δήμος κατά των δραστών «για παρακώλυση δημόσιας υπηρεσίας», που είναι ποινικό αδίκημα, διότι, όπως λένε χαρακτηριστικά, «δεν μπορεί, εν έτει 2022, οι εργαζόμενοι του δήμου να ξεκινάνε το πρωί από το σπίτι τους για δουλειά και να μη γνωρίζουν αν θα κινδυνεύσουν η ζωή τους, η σωματική τους ακεραιότητα, η υγεία και η ασφάλειά τους και αν θα επιστρέψουν στο σπίτι τους».

πηγή  www.efsyn.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα