Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκη"Έσπασαν" τα ισόβια του Αλγερινού που δολοφόνησε συμπατριώτη του με μαχαίρι

“Έσπασαν” τα ισόβια του Αλγερινού που δολοφόνησε συμπατριώτη του με μαχαίρι

Το σπάσιμο των ισοβίων για τον 23χρονο Αλγερινό ο οποίος κρίθηκε ένοχος έπειτα από την δολοφονία ενός 24χρονου συμπατριώτη του, τον Σεπτέμβριο του 2021, στην Θεσσαλονίκη, αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης κατά την εξέταση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό αποφάσισε να του αναγνωρίσει το ελαφρυντικό της προηγούμενης ανάρμοστης συμπεριφοράς του θύματος, με την ποινή των ισοβίων να μετατρέπεται σε συνολική κάθειρξη 15 ετών και 17 μηνών. Κατόπιν ο καταδικασθείς επέστρεψε στις φυλακές για εκτίσει την ποινή του. Υπενθυμίζεται ότι το επεισόδιο έλαβε χώρα μετά από μεταξύ τους επεισόδιο στο οποίο ο θύτης ο οποίος δέχθηκε επίθεση από τον παθόντα, μπήκε σε ταχυφαγείο αρπάζοντας ένα μαχαίρι με το οποίο τον κυνήγησε και τον τραυμάτισε θανάσιμα.

Κατά την απολογία του ο 23χρονος ανέφερε πως το επεισόδιο ξεκίνησε μετά από προσβλητικό σχόλιο του θύματος. Χαρακτηριστικά δήλωσε “Έθιξε την αξιοπρέπειά μου. Ήταν σαν να μου έδωσε μαχαιριά στην τιμή μου ως άντρα. Τον έσπρωξα, εκείνος θύμωσε και με χτύπησε με ψαλίδι. Στο μυαλό μου καρφώθηκε ότι ήθελε να με σκοτώσει. Τρελάθηκα και δε μπορούσα να ελέγξω τον εαυτό μου. Έτρεμα ολόκληρος. Έτρεξα, είδα το μαγαζί και φαινόταν το μαχαίρι στον πάγκο του ψητοπωλείου. Εκείνος με ακολουθούσε. Ήταν αποφασισμένος να με σκοτώσει, όχι εγώ εκείνον. Δεν έλεγξα τα χτυπήματα”.

Πηγή:amna.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα