Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΈρωτας στο Σέιχ Σου, στις μέρες του κορωνοïού - Αυξήθηκαν οι νυχτερινοί...

Έρωτας στο Σέιχ Σου, στις μέρες του κορωνοïού – Αυξήθηκαν οι νυχτερινοί «επισκέπτες» στο δάσος της Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ)

Σκοτεινά σημεία που σταθμεύουν τρία και τέσσερα αυτοκίνητα με τους επιβάτες τους μέσα. Κλειστά παράθυρα και φώτα. Ανοιχτά ραδιόφωνα σε χαμηλή ένταση και φευγαλέα «σκιρτήματα» φιγούρων. Όλοι τα συζητούν, πολλοί τα έχουν ακούσει και αρκετοί τα έχουν βιώσει.

Το Seleo στην «καρδιά» των συμβάντων που εκτυλίσσονται εν έτει 2020 σε μια περιοχή – θρύλο του έρωτα για τη Θεσσαλονίκη, το Σέιχ Σου. Το όνομα του τόπου συνδέεται με αφηγήματα ηδονής αλλά και φόβου που στο άκουσμά τους προκαλούν διέγερση και ρίγος. Τι συμβαίνει στ’ αλήθεια;

Κείμενο – φωτογραφίες: Θεοδώρα Απότα

Η ερωτική συνεύρεση στο αυτοκίνητο αποτελεί τη νούμερο ένα λύση των ζευγαριών που δεν διαθέτουν κάποιο κοινό ιδιωτικό χώρο. Αυτό γινόταν ανέκαθεν. Ωστόσο, η καραντίνα και το προσωρινό λουκέτο στα ξενοδοχεία της πόλης λόγω των μέτρων που ελήφθησαν για την αποφυγή διάδοσης του νέου κορωνοïού, φαίνεται πως οδηγεί ακόμη περισσότερα ζευγάρια στα καθίσματα των ΙΧ. Τώρα, ναι μεν τα ξενοδοχεία μπορούν να λειτουργούν κανονικά, όμως πολλά και ειδικά της κατηγορίας «ερωτική φωλιά» δεν άνοιξαν καθόλου. Επιπλέον, τα νυχτερινά κέντρα και τα μπαρ κλείνουν τα μεσάνυχτα. Επομένως, δεν υπάρχει ο «απαιτούμενος» χρόνος για χορό, σφηνάκια, φλέρτ και συνουσία σε … τουαλέτες ή στα στενά της Θεσσαλονίκης. Έτσι όλο και περισσότεροι οδηγούν παρέα με το ερωτικό τους ταίρι στο Σέιχ Σου.

Αυτοκίνητο «χωμένο» στα δέντρα, σε περιοχή όπου υπάρχει φωτισμός.

Ασυγκράτητα ζευγάρια που μόλις γνωρίστηκαν, παράνομοι έρωτες που αναζητούν σκοτάδι και εχεμύθεια, φοιτητές και άνεργοι που μένουν με τους γονείς τους, ή και παντρεμένοι που θέλουν να αναθερμάνουν τη σχέση τους βγάζοντάς την από τα όρια της κρεβατοκάμαράς τους, είναι κάποιοι από αυτούς που παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους στο πευκοδάσος, σχεδόν πάντα σεβόμενοι τους δίπλα που κατά πάσα πιθανότητα έχουν έρθει για τον ίδιο «ιερό» σκοπό. Για τον λόγο αυτό, τηρούνται οι αναγκαίες αποστάσεις ανάμεσα στα οχήματα, ώστε από τη μία μην υπάρχει η δυνατότητα οπτικής επαφής του ενός ζευγαριού με το άλλο, και από την άλλη να μην «πιάνεται» παραπάνω χώρος από όσο πρέπει για να εξασφαλιστεί ότι δεν θα φάει «πόρτα» άλλο ζευγάρι αν επιλέξει το εν λόγω μέρος, εφόσον χωράει. Είπαμε, αλληλεγγύη.

Και αφού λυθεί το θέμα με το «πού θα αφήσω το αμάξι», η μηχανή σβήνει, τα τζάμια θολώνουν, τα πόδια τεντώνονται προς την οροφή και πλέον στον αέρα του Σέιχ Σου πλανιέται ένα πνιχτό βογκητό σε ένα ειδυλλιακό περιβάλλον. Μια κατάσταση που μοιάζει σαν σκηνή βγαλμένη από ρομαντική ταινία, που όμως μπορεί να πάρει τελείως διαφορετική τροπή μέσα σε πολύ λίγο χρόνο, αν το θολό βλέμμα των ερωτευμένων πέσει ξαφνικά πάνω σε ένα τρίτο πρόσωπο που τους παρακολουθεί εκτός αυτοκινήτου.

ΙΧ παρκάρει στο «κατάλληλο» σημείο ανάμεσα σε δέντρα του Σέιχ Σου. Και σκοτάδι και φως.

Τι γίνεται σε αυτή τη περίπτωση; Σύμφωνα με ανώνυμες αστυνομικές πηγές που μίλησαν στο Seleo, στις περιπτώσεις αυτές μιλάμε συχνά για «συρρέοντα εγκλήματα» καθώς το μόνο το «μάτι» δεν είναι αδίκημα. Αντιθέτως η σεξουαλική πράξη σε δημόσιο χώρο, είναι, εφόσον ασκηθεί έγκληση, σύμφωνα με το άρθρο 353 του Ποινικού Κώδικα.

Το άρθρο 353 του Ποινικού Κώδικα

1. Όποιος εν γνώσει προσβάλλει βάναυσα τη γενετήσια ευπρέπεια άλλου με πράξη γενετήσιου χαρακτήρα που ενεργείται ενώπιόν του τιμωρείται με χρηματική ποινή ή παροχή κοινωφελούς εργασίας. Αν η πράξη του προηγούμενου εδαφίου ενεργείται ενώπιον προσώπου νεότερου των δεκαπέντε ετών τιμωρείται με φυλάκιση έως τρία έτη ή χρηματική ποινή.

2. Για την ποινική δίωξη της πράξης της προηγούμενης παραγράφου απαιτείται έγκληση.

Έτσι λοιπόν, αν ένα ζευγάρι συνουσιάζεται εντός αυτοκινήτου στο Σέιχ Σου και ένας τρίτος παρακολουθεί έξω από αυτό, τότε δεν μπορεί να διωχθεί. Αν παρακολουθεί και αυνανίζεται, τότε εκείνος αλλά και το ζευγάρι μπορούν να διωχθούν ακριβώς για τον ίδιο λόγο εφόσον αυτό καταγγελθεί (άρθρο 353 Ποινικού Κώδικα). Αν παρακολουθεί και χτυπήσει για παράδειγμα το αυτοκίνητο, κατηγορείται για φθορά ξένης ιδιοκτησίας. Αν βρίσει τους επιβάτες, για εξύβριση, και πάει λέγοντας…

Οι ηδονοβλεψίες του Σέιχ Σου δεν σταμάτησαν τη δράση τους, κυκλοφορούν μέχρι και σήμερα στα μονοπάτια τους δάσους, απλώς η παρουσία τους δεν γνωστοποιείται στις αστυνομικές αρχές για ποικίλους λόγους. Αυτά τα περιστατικά ανήκουν στην κατηγορία της αφανούς εγκληματικότητας, όπως αναφέρουν στο Seleo ανώνυμες αστυνομικές πηγές, εξηγώντας ότι τα παράνομα ή νεαρά ζευγάρια δεν θα καταγγείλουν σχεδόν ποτέ στο «100» τι τους συνέβη, είτε γιατί φοβούνται, είτε γιατί ντρέπονται. Υπάρχει, πάντως, και μία μερίδα παθόντων που καταγγέλλει τέτοιου είδους περιστατικά για να νιώσει ότι έχει κάνει οτιδήποτε μπορούσε για να εντοπιστεί ο δράστης.

Αυτοκίνητο που μόλις διακρίνεται, δίπλα στο Θέατρο Δάσους.

Το προφίλ των ηδονοβλεψιών

Ντύνονται με μακριά ρούχα -αψηφώντας τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν τους θερινούς μήνες- διότι σέρνονται στο έδαφος και κρύβονται μέσα σε θάμνους ή πίσω από δέντρα, ώστε να μη γεμίσουν εξανθήματα σε χέρια και πόδια. Ξέρουν απ’ έξω και ανακατωτά τα μέρη του Σέιχ Σου, τί κόσμος μαζεύεται και ποιες ώρες. Γνωρίζουν πού να κρυφτούν και πώς να φύγουν όταν «πιαστούν» να βλέπουν μέσα στα αυτοκίνητα. Φροντίζουν να μην έχουν επάνω τους πράγματα που κάνουν θόρυβο και φτάνουν στο κατάλληλο σημείο έξω από το τζάμι του οχήματος αργά και σταθερά, ώστε να μη προκαλέσουν κάποιο ύποπτο ήχο. Φτάνουν στο δάσος πριν νυχτώσει ενώ συνήθως ανεβαίνουν με δίκυκλα που δεν αναγνωρίζονται ιδιαίτερα εύκολα και αποτελούν εύκολο μέσο διαφυγής. Τα παρατούν κάπου και ξεκινούν το «κρυφτό» με τα πόδια…

Η συνέχεια είναι γνωστή-άγνωστη στους Θεσσαλονικείς που συμφωνούν ότι η μυστηριώδης πλευρά του Σέιχ Σου κρύβει μια γοητεία, ωστόσο οι εξερευνητές της θα πρέπει να είναι έτοιμοι για όλα.

Σταθμευμένο δίκυκλο, αργά το βράδυ, στην περιοχή του Θεάτρου Δάσους.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα