Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΈξι νέα κρούσματα στο «Χαρίσειο» γηροκομείο

Έξι νέα κρούσματα στο «Χαρίσειο» γηροκομείο

Την ύπαρξη έξι νέων κρουσμάτων Covid-19 σε φιλοξενούμενους ανακοίνωσε το «Χαρίσειο» γηροκομείο.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το γηροκομείο και μετά από μοριακούς ελέγχους που διενεργήθηκαν χθες από κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ, βρέθηκαν έξι θετικοί που είναι ωστόσο ασυμπτωματικοί.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα αποτελέσματα των εργαζομένων βγήκαν όλα αρνητικά.

Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά την ανακοίνωση του γηροκομείου:

«Την Τρίτη 9 Μαρτίου διενεργήθηκε προγραμματισμένος μοριακός έλεγχος PCR από κινητή μονάδα του Ε.Ο.Δ.Υ. σε όλους τους εργαζόμενους και τους φιλοξενούμενους. Προέκυψαν έξι θετικά κρούσματα σε φιλοξενούμενους. Όλοι τους ασυπτωματικοί. Τα αποτελέσματα των εργαζομένων ήταν όλα αρνητικά. Ακολουθώντας το σχετικό πρωτόκολλο και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, οι φιλοξενούμενοι αυτοί απομονώθηκαν στην ειδική πτέρυγα αυξημένης φροντίδας – μονάδα Covid του Ιδρύματος .Επισημαίνεται ότι από τα έξι θετικά κρούσματα οι τρεις είχαν εμβολιαστεί και έχουν αναπτύξει αντισώματα σύμφωνα με πρόσφατο έλεγχο. Για την πορεία της υγείας τους είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τα συγγενικά τους πρόσωπα.

Διενεργούνται συνεχείς απολυμάνσεις σε όλους τους χώρους του Ιδρύματος σύμφωνα με τα πιο αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα.

Από την ενημέρωση που έχουμε από τα νοσοκομεία στα οποία νοσηλεύονται οι φιλοξενούμενοι, η πορεία της υγείας τους είναι σταθερή. Οσοι από τους φιλοξενούμενους παρουσιάζουν βελτίωση στην υγεία τους μεταφέρονται σε ιδιωτική κλινική προκειμένου να συμπληρωθεί ο χρόνος που προβλέπει το υγειονομικό πρωτόκολλο.

Οι υπόλοιπες πτέρυγες του Χαρίσειου Γηροκομείου λειτουργούν κανονικά, τηρώντας υψηλά μέτρα ασφαλείας και όλοι οι φιλοξενούμενοι είναι καλά στην υγειά τους.

Η επόμενη ενημέρωση από το Ίδρυμα θα λάβει χώρα τις επόμενες μέρες».

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα