Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΕκπαίδευση - ΠαιδείαΈνωση Συλλόγων Γονέων Καλαμαριάς: Προβληματισμός αναφορικά με το πρόγραμμα θερινής απασχόλησης του...

Ένωση Συλλόγων Γονέων Καλαμαριάς: Προβληματισμός αναφορικά με το πρόγραμμα θερινής απασχόλησης του δήμου Καλαμαριάς

Τον προβληματισμό της αναφορικά με το πρόγραμμα θερινής απασχόλησης του δήμου Καλαμαριάς εκφράζει μέσω ανακοίνωσης της η Ένωση Συλλόγων Γονέων Καλαμαριάς, με την σχολική χρονιά να βαίνει στην ολοκλήρωσή της.

Στο πλαίσιο αυτό οι γονείς της Καλαμαριάς προβληματίζονται για την θερινή απασχόληση των παιδιών τους μετά το κλείσιμο των σχολείων. Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσης της η Ένωση Συλλόγων Γονέων των Μαθητών της Καλαμαριάς αιτείται τα ακόλουθα:

  • Να καλυφθούν φέτος όλες οι αιτήσεις των γονέων, χωρίς οικονομικά ή άλλα κριτήρια.
  • Να αυξηθούν τα Δημοτικά σχολεία και τα Νηπιαγωγεία που λειτουργούν ως καλοκαιρινά ώστε να καλύπτουν γεωγραφικά όλες τις περιοχές της Καλαμαριάς. Με αυτόν τον τρόπο θα διανεμηθούν καλύτερα οι μαθητές και οι μαθήτριες στα σχολεία. Δεδομένου ότι οι χώροι δροσιάς και σκίασης στα σχολικά προαύλια είναι αρκετά περιορισμένοι και τα παιδιά στριμώχνονται κάτω από τις ελάχιστες σκιές, η αύξηση των διαθέσιμων σχολικών μονάδων θα εξομαλύνει αυτό το ζήτημα.
  • Να αναβαθμιστεί ποιοτικά η θερινή απασχόληση, με εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες υψηλής παιδαγωγικής αξίας.
  •  Να προσληφθούν και ειδικοί παιδαγωγοί ώστε να μην αποκλειστούν μαθητές και μαθήτριες που χρήζουν στήριξης για την συμμετοχή τους στη θερινή απασχόληση.

Για το ΔΣ της Ένωσης Συλλόγων Γονέων των Μαθητών της Καλαμαριάς,

Η πρόεδρος,

Ελένη Μαυροπούλου

Η γραμματέας,

Νέλη Χατζηιωαννίδου”

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα