Σάββατο, 7 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΈνωσαν τις δυνάμεις τους ΒΕΘ και Σχολή Καλών Τεχνών - Υπέγραψαν μνημόνιο...

Ένωσαν τις δυνάμεις τους ΒΕΘ και Σχολή Καλών Τεχνών – Υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας

Με τον πλέον εποικοδομητικό τρόπο γιορτάζουν έναν αιώνα ζωής το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, καθώς η Σχολή Καλών Τεχνών προχώρησε στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με το Επιμελητήριο.

Η υπογραφή του μνημονίου έγινε, ενόψει και του εορτασμού το 2025, των 100 χρόνων ζωής τόσο του ΒΕΘ, όσο και του ΑΠΘ, σε μια προσπάθεια ανάπτυξης της αλληλοεπίδρασης βιοτεχνικού, τεχνικού και  καλλιτεχνικού κόσμου.

Στόχος του μνημονίου είναι η εδραίωση της συνεργασίας με κοινές δράσεις και αμοιβαία επωφελείς συνέργειες μεταξύ των δυο μερών και των οποιουδήποτε είδους εθνικών και διεθνών συνεργασιών τους με ποικίλους φορείς και προγράμματα.

Όπως αναφέρεται στο μνημόνιο συνεργασίας που συνυπογράφουν ως νόμιμοι εκπρόσωποι,  ο πρόεδρος του ΒΕΘ, Αναστάσιος Καπνοπώλης και ο κοσμήτορας της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ, Ιάκωβος Ποταμιάνος «σκοπός της ΣΚΤ του ΑΠΘ είναι μέσω του εν λόγω μνημονίου να προβληθεί το έργο των φοιτητών της Σχολής με πιο αποτελεσματικό τρόπο στο κοινό της Θεσσαλονίκης και να συντελεστεί μια στενότερη σύνδεση με την τοπική κοινωνία. Από την πλευρά του ΒΕΘ σκοπός είναι η πλαισίωση των δράσεων, συναντήσεων και εκδηλώσεων του με αρμόζουσες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, εκθέσεις ή performance που θα ορίζονται ανάλογα κάθε φορά. Μέσω του μνημονίου πρόθεση του ΒΕΘ είναι να ενισχύσει τον ρόλο και το προφίλ του αλλά και την απήχησή του στην κοινωνία της Θεσσαλονίκης αλλά και ευρύτερα».

Πιο συγκεριμένα το μνημόνιο προβλέπει μεταξύ άλλων τη χρήση των αιθουσών του ΒΕΘ για εκθέσεις και εκδηλώσεις εικαστικών εργαστηρίων, μικρές συγκεντρώσεις, συνέδρια, διαλέξεις και επιστημονικές εκδηλώσεις, αλλά και τη συνδιοργάνωση εκδηλώσεων στο πλαίσιο φεστιβάλ.

Σημειώνεται πως η αρχή της συνεργασίας των δυο φορέων θα γίνει με τη συμμετοχή τριών μελών ΔΕΠ της ΣΚΤ στην επιτροπή αξιολόγησης των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού που έχει προκηρυχθεί για την δημιουργία λογότυπου για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του ΒΕΘ

 

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα

Με anytime scorer στο Ελλάδα – Φινλανδία