Δευτέρα, 1 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΈντομο καταστρέφει τις φτελιές της οδού Τσιμισκή στη Θεσσαλονίκη (Βίντεο)

Έντομο καταστρέφει τις φτελιές της οδού Τσιμισκή στη Θεσσαλονίκη (Βίντεο)

- Advertisement -

Πάνω από μία δεκαετία, ένα φυλλοφάγο έντομο κατατρώει τα φύλλα των φτελιών που κοσμούν τους δρόμους της οδού Τσιμισκή και της Αλεξάνδρου Σβώλου στη Θεσσαλονίκη.
Η εικόνα στον κεντρικότερο δρόμο της Θεσσαλονίκης, την οδός Τσιμισκή είναι αποκαρδιωτική: οι φτελιές για ακόμα μία χρονιά μαράζωσαν, προσβαλλόμενες από ένα είδος κάμπιας (galerucella) που τις καταστρέφει.

Οι ψεκασμοί με βιολογικά σκευάσματα που χρησιμοποίησε ο Δήμος για πάνω από μία δεκαετία, δεν στάθηκαν ικανοί, να εμποδίσουν τη δράση του μικρού εισβολέα.

Ο κύκλος ζωής του εντόμου σταματά κατά το τέλος Αυγούστου. Με βάση αυτό το δεδομένο, ο Δήμος Θεσσαλονίκης εκπονεί ένα νέο σχέδιο.  Η λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα φαίνεται να βρίσκεται στην Ιταλία. Όπως τονίζει ο Σωκράτης Δημητριάδης, αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος του δήμου Θεσσαλονίκης «μέσω μίας μεθόδου, της λεγόμενης ενδοθεραπείας θα μπορέσουμε να περάσουμε μέσα στον κορμό των δέντρων, χημικό που σε άλλη περίπτωση (μέσω ψεκασμού), η χρήση του θα απαγορευόταν, καθώς με αυτήν τη μέθοδο δεν υπάρχει κίνδυνος για τον άνθρωπο».

Δείτε το ρεπορτάζ της ΕΡΤ.

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



 

Διαβάστε Ακόμα