Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΈνα κλειδαράδικο, που θα μπορούσε να είναι και ανθοπωλείο, στη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ)

Ένα κλειδαράδικο, που θα μπορούσε να είναι και ανθοπωλείο, στη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ)

Περπατώντας στην Κασσάνδρου είναι σχεδόν αδύνατο να μη παρατηρήσει κανείς τα αμέτρητα άνθη και φυτά που κοσμούν τη βιτρίνα καταστήματος, του οποίου την ταμπέλα αν δεν δει, θα πιστέψει πως πρόκειται σίγουρα για ανθοπωλείο.

Ο λόγος για ένα κλειδαράδικο που είναι γεμάτο από μπουκαμβίλιες, νυχτολούλουδα, χρυσάνθεμα, πανσεδάκια και διάφορα άλλα είδη λουλουδιών.

Ρεπορτάζ: Θεοδώρα Απότα

«Όταν άνοιξα το μαγαζί πριν τεσσεράμισι χρόνια και άρχισα δειλά δειλά να βάζω γλάστρες έξω, οι ένοικοι των πολυκατοικιών της περιοχής πίστευαν ότι άνοιξε ανθοπωλείο» αναφέρει στο seleo.gr ο κ. Σταύρος Τσώμος, ιδιοκτήτης του καταστήματος που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ιουλιανού με Κασσάνδρου.

«Τα περισσότερα λουλούδια», λέει, «δεν ξέρω καν πώς τα λένε, αλλά τα αγαπώ». Κάθε μέρα άλλωστε προσθέτει νέα στην ήδη μεγάλη συλλογή του και δίνει …χρώμα στο τσιμέντο της περιοχής.

«Η γειτονιά είναι εντυπωσιασμένη, όλοι μου λένε όμορφα λόγια» σημειώνει ο κ. Τσώμος, ο οποίος παραδέχεται ότι το κλειδαράδικό του έχει τραβήξει τα βλέμματα Θεσσαλονικέων αλλά και τουριστών που κοντοστέκονται και το φωτογραφίζουν. «Μου λένε ότι είναι μία όαση μες το αστικό τοπίο», αναφέρει.

Δεν λείπουν, ωστόσο, και οι περαστικοί που ενθουσιάζονται τόσο που αποφασίζουν να αρπάξουν ό,τι τους αρέσει περισσότερο από τη βιτρίνα. «Τα ξεριζώνουν και τα κλέβουν, ενίοτε σηκώνουν ολόκληρες γλάστρες» λέει ο κ. Τσώμος στο seleo.gr. Αποκαλύπτει δε, ότι έβλεπε τους δράστες από την κάμερα ασφαλείας του καταστήματος ωστόσο πλέον έχει σταματήσει γιατί το θέαμα του προκαλεί θλίψη.

Δείτε παρακάτω τις φωτογραφίες του seleo.gr:

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα