Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΧΑΝΘ: Εθελοντική αιμοδοσία στις αρχές Απριλίου

ΧΑΝΘ: Εθελοντική αιμοδοσία στις αρχές Απριλίου

- Advertisement -

Την 10η εθελοντική αιμοδοσία υλοποιούν την το διήμερο 5 και 6 Απριλίου η ΧΑΝΘ και το ΤΙΤΑΝ, στο πλαίσιο της μακροχρόνιας συνεργασίας τους για την υλοποίηση κοινωνικών και περιβαλλοντικών δράσεων.
Συγκεκριμένα η δράση θα πραγματοποιηθεί και τις δυο ημέρες από τις 9:00 το πρωί μέχρι τις 13:30, στο κεντρικό κτίριο της ΧΑΝΘ με την υποστήριξη του κέντρου αιμοδοσίας του νοσοκομείου Άγιος Παύλος και του κέντρου αιμοδοσίας ΑΧΕΠΑ, για τους πάσχοντες από θαλασσαιμία (μεσογειακή αναιμία). Παράλληλα, με την υποστήριξη του περιφερειακού γραφείου στην Θεσσαλονίκη του Εθνικού οργανισμού μεταμοσχεύσεων θα πραγματοποιείται ενημέρωση των εθελοντών αιμοδοτών για τη δωρεά μυελού των οστών και εγγραφή στην παγκόσμια δεξαμενή εθελοντών δοτών μυελού των οστών. Επίσης, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα συγκεντρώνονται φάρμακα για τις ανάγκες του κοινωνικού φαρμακείου του δήμου Θεσσαλονίκης. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, των δήμων Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς, Πυλαίας–Χορτιάτη, του ΑΠΘ και του Εθνικού κέντρου αιμοδοσίας.

Μαζί τους συμμετέχει και πληθώρα κοινωνικών φορών της πόλης. Αυτοί είναι οι ακόλουθοι: Φιλόπτωχος Αδελφότης Ανδρών Θεσσαλονίκης, Φιλόπτωχος Αδελφότης Κυριών Θεσσαλονίκης, Διαβαλκανική Συνεργασία Γυναικών – Κέντρο Unesco, ΠΠΟΓ Θερμαΐδες, ΠΑΣΓ Καλλιπάτειρα (Παράρτημα Θεσσαλονίκης), Αχτίδα, Αγροτική Παιδική Φωλιά ΒΕ, Σύλλογος Φίλων Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου, Πηγή Ζωής, Ελληνικός Σύλλογος Θαλασσαιμίας, ΠΡΟ.Τ.Ε.Κ.Τ.Α. Θεσσαλονίκης, Σύνδεσμος Φιλίας Ελλάδας – Ισραήλ, IWOG (International Women’s Organization of Greece), RED-Y, Lions Club Thessaloniki Hypatia, Σύνδεσμος Επιστημόνων Γυναικών Θεσσαλονίκης, Ελληνικό Παιδικό Χωριό Φιλύρου και Help Hellas, Ιμερόεσσα,, Πράξη Αγάπης.

Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία για ενδιαφερόμενοι δύναται να επικοινωνούν με τον τομέα δράσης και κοινωνικής προσφοράς της ΧΑΝΘ στα τηλέφωνα 2316001000, 841 και 842, καθώς και στα email a.tzoni@ymca.gr και socialaction@ymca.gr.

 

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας 

Διαβάστε Ακόμα