Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΤσίπρας: ''Με πειθώ θα επιτευχθεί η αύξηση των εμβολιασμών'' - Τι είπε...

Τσίπρας: ”Με πειθώ θα επιτευχθεί η αύξηση των εμβολιασμών” – Τι είπε για το Μετρό Θεσσαλονίκης

Στα εθνικά ζητήματα και  στη διαχείριση της πανδημίας,  αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξη του στο Ράδιο Θεσσαλονίκη.

Σε ερώτηση σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών,, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε την ανάγκη «σε εθνικά θέματα να σκέφτεσαι πέρα από μικροπολιτικούς σκοπούς» και υποστήριξε τη «λογική να λύνεις προβλήματα» και όχι «να τα διαιωνίζεις» και προειδοποίησε ότι όσο δεν υλοποιεί τη συμφωνία η Ελλάδα, δίνει «σήμα» και στην άλλη πλευρά να μην υλοποιήσει τις «δεσμεύσεις» της.

Για τα  ελληνοτουρκικά, επανέλαβε τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι υπάρχει ένα “παράθυρο ευκαιρίας” αυτή τη στιγμή που δεν εκμεταλλεύεται η κυβέρνηση και αυτό είναι η σύνδεση της έναρξης της συζήτησης για την αναμόρφωση της τελωνειακής ένωσης ΕΕ – Τουρκίας με την προοπτική επίλυσης των διμερών θεμάτων με την Ελλάδα στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης.

Για την  πανδημία, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υποστήριξε για ακόμα μία φορά ότι «η αντιπολίτευση συνολικά διατήρησε μία πολύ υπεύθυνη στάση». Ωστόσο, είπε πως είναι επιβεβλημένη η κριτική στον πρωθυπουργό για τον «διχαστικό» του λόγο καθώς, όπως είπε, ενώ ο ίδιος «αγνοεί τα μέτρα», «επιτίθεται διαρκώς» σε συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών και παράλληλα «δεν ενισχύει το ΕΣΥ», αλλά «μονάχα δείχνει το δάχτυλο στους πολίτες». Επέρριψε, δε, τις ευθύνες στην κυβέρνηση και για την έλλειψη εμπιστοσύνης στους επιστήμονες, αφού, όπως υποστήριξε, «έκαψε» την επιτροπή λοιμωξιολόγων, βάζοντας την «μπροστά» για αποφάσεις που λαμβάνονταν σε πολιτικό επίπεδο.

Εξέφρασε, δε, την έντονη διαφωνία του με τα μέτρα που εξήγγειλε χθες ο πρωθυπουργός για τα προνόμια των εμβολιασμένων, προειδοποιώντας ότι θα πυροδότησουν “μεγάλη ένταση” στην κοινωνία.

«Μόνο με κοινωνική αλληλεγγύη, με ενότητα και όχι με διχασμό» θα πειστεί ο κόσμος να εμβολιαστεί, τόνισε ο Αλ. Τσίπρας, ενώ απέρριψε και το μέτρο των 150 ευρώ για όσους νέους εμβολιάζονται. «Ούτε με τον βούρδουλα, ούτε με φιλοδώρημα. Με πειθώ» θα επιτευχθεί η αύξηση των εμβοαλιασμών, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο  αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε στο μετρό της Θεσσαλονίκης, λέγοντας ότι η προηγούμενη κυβέρνηση κατάφερε σε τρία χρόνια να πάει το έργο από το 30% στο 75%, ωστόσο, η τωρινή διοίκηση δεν συνέχισε το σχέδιο για την παραμονή των αρχαίων και προχωράει στην απόσπαση που είναι χρονοβόρα και το αποτέλεσμα είναι να μην έχουν οι Θεσσαλονικείς μετρό.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα