Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΤριήμερο Διεθνές φεστιβάλ graffiti στον δήμο Νεάπολης-Συκεών

Τριήμερο Διεθνές φεστιβάλ graffiti στον δήμο Νεάπολης-Συκεών

Το Διεθνές φεστιβάλ graffiti αναμένεται να διεξαχθεί για δεύτερη χρονιά από τις 4 μέχρι τις 6 Οκτωβρίου στον δήμο Νεάπολης-Συκεών.

Πρόκειται για μια σημαντική διοργάνωση graffiti που έχει τα χαρακτηριστικά Διεθνούς θεσμού καθώς ξεκίνησε το 1997 στο Wiesbaden της Γερμανίας και έκτοτε πραγματοποιήθηκε σε πολλές και διαφορετικές χώρες του κόσμου. Συγκεκριμένα η συνάντηση θα ξεκινήσει στο ανοιχτό δημοτικό θέατρο Νεάπολης στην περιοχή Στρεμπενιώτη την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου, στην οποία συμμετέχουν καλλιτέχνες υψηλού επιπέδου από όλο τον κόσμο σε μια προσπάθεια αφενός να χρωματίσουν την πραγματικότητα που μας περιβάλλει και αφετέρου να δώσουν την ευκαιρία και τη δυνατότητα στο ευρύ κοινό να δει από κοντά και να μάθει περισσότερα για αυτό το είδος τέχνης. Στο event θα δώσουν το «παρών» πάνω από 50 καλλιτέχνες και τέσσερις Dj, θα γίνει graffiti workshop για μικρά παιδιά ενώ έχει προγραμματιστεί και διαγωνισμός καλύτερης υπογραφής. Παράλληλα στον χώρο θα υπάρχει αναψυκτήριο για τους επισκέπτες και περίπτερο με ρούχα και σχέδια προς πώληση.

Ψυχή του φεστιβάλ είναι ο Θανάσης Ευαγγελόπουλος είναι δημότης Συκεών και εργάζεται στο προσωπικό του εργαστήριο αγιογραφίας. Με την τέχνη του graffiti ασχολείται από το 1997, με πολλούς τρόπους και σε πολλά μέρη του κόσμου, ενώ το βιογραφικό του είναι γεμάτο από συμμετοχές σε διεθνή φεστιβάλ, διαγωνισμούς και προσωπικές εκθέσεις σε γκαλερί. Όπως λέει ο ίδιος, το graffiti είναι ένας τρόπος έκφρασης της καλλιτεχνικής ανησυχίας που μπορεί να φέρει πιο κοντά τους ανθρώπους στην τέχνη αλλά και να περάσει πιο εύκολα οπτικά κάποια μηνύματα στο ευρύ κοινό.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα