Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΤο πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων της Εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940...

Το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων της Εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 γνωστοποίησε ο δήμος Νεάπολης-Συκεών

Με λαμπρότητα αναμένεται να τιμηθούν για ακόμα μια χρονιά στον δήμο Νεάπολης-Συκεών, η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940, καθώς και η εορτή του Αγίου Δημητρίου, πολιούχου και των Συκεών.

Συγκεκραμένα το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ξεκινά την ερχόμενη Παρασκευή 25 Οκτωβρίου, στις 17:30, με λιτάνευση της Ιερής Εικόνας του Αγίου Δημητρίου, ενώ στην συνέχεια θα τελεστεί Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Ροδοχωρίου Συκεών. Ακολούθως το Σάββατο 26 Οκτωβρίου, στις 7:00, θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Ροδοχωρίου Συκεών και στις 18:00 θα γίνει Εσπερινός και Παράκλησις του Αγίου Δημητρίου.

Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται τη Δευτέρα 28 Οκτωβρίου, ημέρα εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940. Στις 10:30 θα τελεστεί επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Νεάπολης και στις 11:00 θα γίνει εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας, στην προτομή του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη. Θα ακολουθήσουν, στον ίδιο χώρο, στις 11:15 τρισάγιο και καταθέσεις στεφάνων και στις 11:45 θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη παρέλαση μαθητών, προσκόπων, αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης συλλόγων του δήμου στη λεωφόρο Ανδρέα Γ. Παπανδρέου.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα