Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΤην συνέχεια της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Θεσσαλονίκης-Σποράδων ζητά το επαγγελματικό επιμελητήριο

Την συνέχεια της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Θεσσαλονίκης-Σποράδων ζητά το επαγγελματικό επιμελητήριο

Την συνέχισης της επιδότησης της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Θεσσαλονίκης με τα νησιά των Βορείων Σποράδων ζητά με επιστολή του στον υπουργό ναυτιλίας το επαγγελματικό επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα σε επιστολή που υπογράφει ο πρόεδρος του επαγγελματικού επιμελητήριου Θεσσαλονίκης κ. Μιχάλης Ζορπίδης, με αποδέκτες τον υπουργό ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής κ. Χρήστο Στυλιαννίδη και τους δύο γενικούς γραμματείς του υπουργείου, κ. Ευάγγελο Κυριαζόπουλο ναυτιλίας και λιμένων και κ. Μανώλη Κουτουλάκη Αιγαίου και νησιωτικής πολιτικής, καθώς και με κοινοποίηση της προς την αντιπεριφερειάρχη μητροπολιτικής ενότητας Θεσσαλονίκης κα Βούλα Πατουλίδου, ζητά να συνεχιστούν και φέτος οι επιδοτούμενες γραμμές στην ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τις Βόρειες Σποράδες με την εξυπηρέτηση των επιβατών να πραγματοποιείτε με ταχύπλοα σκάφη.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρετε σε αυτή “Η συνέχιση της συγκεκριμένης ακτοπλοϊκής σύνδεσης θα συμβάλει ουσιαστικά στην τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας των εμπλεκόμενων περιοχών και εν προκειμένω της Θεσσαλονίκης, αλλά και των νήσων της Σκιάθου, της Σκοπέλου και της Αλοννήσου.
Ζητούμε να κατανοήσετε τα σημαντικά οφέλη που προσφέρει η λειτουργία της συγκεκριμένη ακτοπλοϊκής γραμμής, αλλά και να συνυπολογίσετε την επιτυχία που γνώρισε τις πρόσφατες θερινές περιόδους η σύνδεση αυτή”.
Διαμέσου αυτής το ΕΕΘ ζητά από το υπουργείο ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής να σταθεί αρωγός στην προσπάθεια που καταβάλλει μαζί με τους υπόλοιπους τουριστικούς φορείς για την ενίσχυση της τουριστικής κίνησης της Θεσσαλονίκης.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα