Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΣτο αμαξοστάσιο του ΟΑΣΘ ο Κ. Καραμανλής - Ικανοποίηση για την ορατή...

Στο αμαξοστάσιο του ΟΑΣΘ ο Κ. Καραμανλής – Ικανοποίηση για την ορατή βελτίωση στις αστικές συγκοινωνίες 

- Advertisement -

Την ικανοποίησή του, για την ορατή βελτίωση στις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης, εξέφρασε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής, ο οποίος ξεναγήθηκε χθες στο αμαξοστάσιο του Ο.Α.Σ.Θ στον Φοίνικα.

Ο Υπουργός είδε τα νέα λεωφορεία τα οποία προμηθεύτηκε ο Ο.Α.Σ.Θ μέσω leasing και καταφθάνουν στα αμαξοστάσια. Εντός του μήνα θα προστεθούν στο στόλο του Οργανισμού, ενισχύοντας σημαντικά τις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Καραμανλής επιθεώρησε τις εργασίες τοποθέτησης εξοπλισμού στα νέα λεωφορεία (ακυρωτικά μηχανήματα,  σύστημα τηλεματικής, ασύρματο κλπ) και ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ο.Α.Σ.Θ Γιώργο Σκόδρα, για το σύστημα εισροών – εκροών καυσίμων που εγκατέστησε ο Οργανισμός, το οποίο εξασφαλίζει έλεγχο και διαφάνεια, συνεπώς εξοικονόμηση στη διαχείριση των καυσίμων.

Ο Υπουργός, που συνοδευόταν από τον Γενικό Γραμματέα Μεταφορών, κ. Γιάννη Ξιφαρά, τόνισε ότι μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου θα προστεθούν κι άλλα 80 λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη και θα φτάσουμε τον αριθμό των 530 με 550 λεωφορείων. Υπογράμμισε ότι με την αύξηση του στόλου έχει γίνει ένα σημαντικό βήμα προόδου, σημείωσε ωστόσο ότι εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και ότι πρέπει να γίνει ό,τι είναι δυνατόν για να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο το συγκοινωνιακό έργο στη Θεσσαλονίκη.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Α.Σ.Θ Γιώργος Σκόδρας, ευχαρίστησε τον Υπουργό για τη στήριξη που προσφέρει στη Θεσσαλονίκη.

Παρόντες στην επίσκεψη του κ. Καραμανλή ήταν ο Πρόεδρος και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης (Ο.Σ.Ε.Θ.) Γιάννης Καλογερούδης και Γιάννης Τόσκας, αντίστοιχα.

Κώστας Καραμανλής

«Βρίσκομαι σήμερα εδώ, στο αμαξοστάσιο του Ο.Α.Σ.Θ στο Φοίνικα, για να επιθεωρήσουμε και να δούμε την κατάσταση που επικρατεί στον ΟΑΣΘ. Όλοι γνωρίζουμε ότι η κατάσταση στον Ο.Α.Σ.Θ το 2019 ήταν στα όρια της διάλυσης. Αλλά εμείς δεν θέλουμε να συγκριθούμε με το 2019, θέλουμε να συγκριθούμε με πέρυσι. Η κατάσταση λοιπόν σήμερα είναι πολύ καλύτερη από ότι ήταν και πριν από δύο χρόνια και πριν από έναν χρόνο. Έχουν πλέον προστεθεί πολλά νεότερα λεωφορεία στο στόλο του Ο.Α.Σ.Θ με τη διαδικασία των leasing, έχουμε δώσει και συγκοινωνιακό έργο στα ΚΤΕΛ και αυτό που βλέπουμε είναι ότι η εικόνα σιγά – σιγά αλλάζει. Και μάλιστα σε πολύ λίγο καιρό, μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου που θα προστεθούν κι άλλα 80 λεωφορεία, θα φτάσουμε τον αριθμό των 530 με 550 λεωφορείων στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Πεντακόσια πενήντα λεωφορεία νομίζω ότι όλοι οι Θεσσαλονικείς θυμούνται έχουνε να δούνε πάρα πολλά χρόνια. Επομένως είμαστε πολύ χαρούμενοι που έχουμε κάνει ένα σημαντικό βήμα προόδου, αλλά δεν στεκόμαστε εδώ. Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να βελτιώσουμε ακόμα περισσότερο το συγκοινωνιακό έργο στη Θεσσαλονίκη. Κλείνοντας θέλω να πω ότι από τον Μάρτιο λειτουργεί και το σύστημα εισροών εκροών σε όλα τα αμαξοστάσια του Ο.Α.Σ.Θ, που σημαίνει ότι γνωρίζουμε πλέον την κατανάλωση που έχουν τα λεωφορεία, γνωρίζουμε τι καίνε κι αυτό σημαίνει και πολύ μεγάλη εξοικονόμηση για τον Οργανισμό».

Γιώργος Σκόδρας

«Θέλω να ευχαριστήσω από βάθους καρδιάς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών για τη στήριξη που προσφέρει στη Θεσσαλονίκη. Γίνεται μια προσπάθεια, έχουν γίνει πολλά βήματα, δεν έχουν λυθεί ακόμα όλα τα προβλήματα. Συνεχίζουμε!».

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας 

Διαβάστε Ακόμα