Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΣτην 1η Παγκόσμια ημέρα αστικών αμπελώνων συμμετέχει ο δήμος Θεσσαλονίκης

Στην 1η Παγκόσμια ημέρα αστικών αμπελώνων συμμετέχει ο δήμος Θεσσαλονίκης

Στην Παγκόσμια ημέρα αστικών αμπελώνων που διοργανώνει το Διεθνές δίκτυο αστικών αμπελώνων στις 30 Οκτωβρίου συμμετέχει ο δήμος Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο αυτής ο δήμος Θεσσαλονίκης μαζί με τις πόλεις-μέλη του δικτύου διοργανώνουν μια κοινή γιορτή και προσκαλώντας τους καλλιτέχνες των αντίστοιχων πόλεων, ερασιτέχνες και επαγγελματίες, να προσέλθουν στους αστικούς αμπελώνες της περιοχής τους, να εμπνευστούν και να δημιουργήσουν μέσα σε αυτούς τους αστικούς παραγωγικούς χώρους.

Ακριβέστερα στις πόλεις-μέλη, όπως η Κατάνια, η Βενετία, το Παρίσι, η Βαρκελώνη, το Τορίνο, η Θεσσαλονίκη κ.λπ. θα ανοίξουν οι πόρτες των αμπελώνων με τους πολίτες να καλούνται να εκφράσουν την δημιουργική τους φαντασία γύρω από το θέμα της γιορτής που είναι “Tο φύλλωμα της Αμπέλου”. Η εποχή του φθινοπώρου είναι χαρακτηριστική για το αμπέλι, καθώς το φύλλωμα, λίγο πριν πέσει, παίρνει αποχρώσεις χάλκινες και προσδίδει στο τοπίο ένα ιδιαίτερο στοιχείο. Ακριβέστερα αυτή θα λάβει χώρα στο διάστημα στις 30 Οκτωβρίου από τις 9:00 μέχρι τις 17:00 στον αστικό αμπελώνα του δήμου Θεσσαλονίκης επί της οδού Γκαίτε Τζοβαροπούλου 8. Επισημένεται ότι η ένταξη του δήμου Θεσσαλονίκης και του αμπελώνα στο δίκτυο αστικών αμπελώνων, έγινε στο πλαίσιο του χρηματοδοτούμενου έργου Food Trails Horizon 2020, για την υποστήριξη της διατροφικής πολιτικής και της αστικής γεωργίας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετέχουν είτε μέσω της τέχνης της φωτογραφίας (ψηφιακή ή αναλογική φωτογραφική μηχανή) είτε της ζωγραφικής ή του σχεδιασμού. Έπειτα από επιλογή του πρώτου έργου, θα δοθεί ένα μικρό οινικό βραβείο από τη διεύθυνση διαχείρισης πρασίνου και περιβάλλοντος ως υπεύθυνη υπηρεσία διαχείρισης του αμπελώνα του δήμου Θεσσαλονίκης. Επίσης, τα καλύτερα έργα και εφόσον το επιθυμούν οι δημιουργοί, θα πάρουν μέρος σε έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στην Κατάνια της Ιταλίας και συγκεκριμένα σε διοργάνωση των εκπροσώπων του αστικού αμπελώνα “Etna Urban Winery”, στην Βενετία αντίστοιχα και επιπλέον θα φιλοξενηθούν σε έκθεση στο φουαγιέ του δημαρχείου Θεσσαλονίκης. Οι αιτήσεις συμμετοχής πραγματοποιούνται στην παρακάτω φόρμα:https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeSEMpDZcU9RH9SyASkJjMkeYJT_UBjeITje-o6NryQwg2OYQ/viewform?vc=0&c=0&w=1&flr=0

Οι δημιουργοί θα πρέπει να γνωρίζουν ότι:

  • Τα έργα, ζωγραφιές, σχέδια, φωτογραφίες θα παραδοθούν σε μέγεθος Α3, είτε σε αναλογική είτε σε ψηφιακή μορφή (χαρτί, χαρτόνι, καμβάς, εκτύπωση) και θα φέρουν τα στοιχεία των δημιουργών.
  • Η παράδοση των έργων θα γίνει είτε επί τόπου φεύγοντας από τον αμπελώνα, στον εκπρόσωπο του Δικτύου και του Δήμου, είτε στη διεύθυνση Κλεάνθους 18, στον 4ο όροφο, μέχρι την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου.
  • Οι δημιουργοί θα υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση ότι παραχωρούν τα δικαιώματα για τη μεταφορά των έργων σε εκθέσεις, αλλά και την προβολή τους στα ΜΜΕ, στα Social Media και στην υπεύθυνη υπηρεσία του αμπελώνα, τη Διεύθυνση Διαχείρισης Πρασίνου και Περιβάλλοντος.
  • Το Δίκτυο Urban Vineyards Association, έχει δικαίωμα να εκθέσει τα επιλεγμένα έργα, στις πόλεις – μέλη του και να τα προωθήσει χωρίς καμία εμπλοκή στα πνευματικά δικαιώματα.

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα