Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΡετζίκι: Το τριήμερο εκδηλώσεων Θεοτόκια διοργανώνει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών

Ρετζίκι: Το τριήμερο εκδηλώσεων Θεοτόκια διοργανώνει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών

Με τον θεσμό των Θεοτόκιων στα Πεύκα από τις 20 μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου κλείνουν οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις του δήμου Νεάπολης-Συκεών.

Πρόκειται για τον τρίτο κατά σειρά πολιτιστικό θεσμό του δήμου της Βορειοδυτικής Θεσσαλονίκης, μετά από τα Αγιοπαυλίτικα στον Άγιο Παύλο, τα Μερκούρεια στις Συκιές και την Βαλκανική Πλατεία στην Νεάπολη, που αποτέλεσαν πόλο έλξης για χιλιάδες πολίτες από ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη και όχι μόνο. Αυτός φιλοξενείται στα Πεύκα με αφορμή τον εορτασμό της γιορτής της Κοίμησης της Θεοτόκου την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου. Στο πλαίσιο αυτό ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, κ. Σίμος Δανιηλίδης δήλωσε πως: “Με την επιμονή μας στη διοργάνωση υψηλού επιπέδου πολιτιστικών εκδηλώσεων δεν προσβλέπουμε απλά στη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου. Στέλνουμε ταυτόχρονα ένα μήνυμα για το ρόλο και τη σημασία που έχει ο πολιτισμός στην διαμόρφωση του κοινωνικού πλαισίου στο οποίο κινούμαστε όλοι.”

Αναλυτικότερα τα φετινά Θεοτόκια θα ανοίξουν τις πύλες τους με παιδικό πρόγραμμα την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου και συγκεκριμένα στις 18:00 το απόγευμα παιδιά και γονείς μπορούν να απολαύσουν τις γωνιές παιχνιδιού που θα στηθούν στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής Πεύκων σε μια εκδήλωση με τίτλο «Ελάτε να παίξουμε». Στο πλαίσιο αυτής η Καλλιτεχνική Παιδαγωγική Ομάδα «Σχεδία στην πόλη» διοργανώνει αισθητηριακά παιχνίδια με φυσικά υλικό για παιδιά από 2 ετών και γονείς, ενώ η ομάδα του InfinityGreece έχει ετοιμάσει εκτός από διασκεδαστικά παιχνίδια και δοκιμασίες για παιδιά από 5 ετών και γονείς. Στην συνέχεια στις 20:00 το βράδυ παράσταση Καραγκιόζη από το Σκιοθέατρο Αγαπίου και τίτλο «Το σχολείο του Καραγκιόζη».

Αντίστοιχα το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου, στις 20:30 το βράδυ, στη σκηνή που θα στηθεί στον αύλειο χώρο του κλειστού γυμναστηρίου Πεύκων θα ανέβουν οι ερμηνευτές Κώστας Πρατσινάκης και Κατερίνα Σιάπαντα μαζί με τέσσερις εξαιρετικούς μουσικούς, πρόκειμένου να παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα με παλιά αλλά και σημερινά τραγούδια από το χώρο της έντεχνης και της λαϊκής μουσικής. Η αυλαία των εκδηλώσεων θα κλείσει την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου στον αύλειο χώρο του κλειστού γυμναστηρίου Πεύκων με ένα παραδοσιακό γλέντι με την ερμηνεύτρια Βάσω Βασιλειάδου και σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ποντίων Πεύκων «Παρχάρ», τη Χορευτική Ακαδημία Πεύκων, και τον Πολιτιστικό Αιμοδοτικό Σύλλογο Πεύκων, «Τεχνήεσσα». Όλες οι εκδηλώσεις των Θεοτοκίων γίνονται με ελεύθερη είσοδο.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα