Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκη«Ραντεβού με τα παιδιά»: Προληπτικοί ιατρικοί έλεγχοι στο Δήμο Παύλου Μελά

«Ραντεβού με τα παιδιά»: Προληπτικοί ιατρικοί έλεγχοι στο Δήμο Παύλου Μελά

Το «Ραντεβού με τα παιδιά» διοργανώνεται από το 2017 στον Δήμο Παύλου Μελά, με πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής, εστιάζοντας στην πρόληψη και την ενημέρωση για την υγεία των παιδιών.

Ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης και η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας & Προνοιακών Θεμάτων Χαρά Αμανατίδου, καλούν τους γονείς – κηδεμόνες να κλείσουν τηλεφωνικά ραντεβού από την Τρίτη 1 έως την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2022, στα τηλέφωνα ανά κατηγορία ελέγχων που δημοσιεύει το αρμόδιο Τμήμα Δομών Υγείας και Τρίτης Ηλικίας.

Τις δωρεάν προληπτικές εξετάσεις των παιδιών που θα πραγματοποιηθούν το διάστημα 12 έως 19 Νοεμβρίου 2022, στο Κοινωνικό Ιατρείο του Δήμου Παύλου Μελά, στην οδό Αγίας Μαρίνας 4, στην Πολίχνη, υποστηρίζουν οι:

Akoustica Medica, Εθελοντές Ιατροί του Κοινωνικού ιατρείου Δήμου Παύλου Μελά, το Τμήμα Παιδικών Σταθμών και η Δομή Υποστήριξης Παιδιού και Οικογένειας “Παιδική Ομπρέλα” του Δήμου Παύλου Μελά.

Τα παιδιά και οι συνοδοί τους είναι καλεσμένοι στην εναρκτήρια εκπαιδευτική -ψυχαγωγική δράση “Συμμετέχω – Παίζω – Δημιουργώ… Με Υγεία και Χαρά, το μέλλον μου κοιτώ”, το Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2022, ώρα 10.00 π.μ., στον χώρο μπροστά στο Κοινωνικό Ιατρείο Δήμου Παύλου Μελά.

Επίσης, η Κοινωνική Υπηρεσία, στο πλαίσιο του θεσμού «Ραντεβού με τα παιδιά», διοργανώνει ενημερωτικές δράσεις με θέμα: «Πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης», σε συνεργασία με την κ. Έλενα Ράπτη, επικεφαλής του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την προστασία των παιδιών ενάντια στη σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση, συντονίστρια της Καμπάνιας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης για τον τερματισμό της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης.

Δημήτρης Δεμουρτζίδης: Υπεύθυνη μέριμνα για την υγεία των παιδιών

Το «Ραντεβού με τα παιδιά» είναι ένας καταξιωμένος θεσμός που με αφετηρία το 2017 και σημαντικούς αρωγούς ιδιωτικούς φορείς της υγείας και τους εθελοντές γιατρούς μας, έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών καθώς προάγει την υπεύθυνη μέριμνα για την υγεία των παιδιών, με την έμπρακτη στήριξη της τοπικής αυτοδιοίκησης και συγκεκριμένα της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας & Προνοιακών θεμάτων. Η επιτυχία του θεσμού είναι το εφόδιο για να τον ενισχύσουμε και να διευρύνουμε τις στοχευμένες δράσεις προαγωγής της δημόσιας υγείας και της προληπτικής ιατρικής στον Δήμο Παύλου Μελά, ώστε όλοι οι συμπολίτες μας να έχουν πρόσβαση στις προληπτικές εξετάσεις και την υπεύθυνη ενημέρωση για το πολυτιμότερο αγαθό της ζωής, την υγεία.

Χαρά Αμανατίδου: Οι προληπτικές εξετάσεις θωρακίζουν την υγεία των παιδιών μας

Το «Ραντεβού με τα παιδιά» αποτελεί μια πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας & Προνοιακών θεμάτων που δίνει έμφαση στο τρίπτυχο πρόληψη, ενημέρωση, γνώση λαμβάνοντας υπόψη ότι είναι σημαντικό να φροντίζουμε για τις προληπτικές εξετάσεις και τον ιατρικό έλεγχο που θωρακίζουν την υγεία των παιδιών.

Δίνεται η δυνατότητα στους γονείς να επικοινωνήσουν με την κοινωνική υπηρεσία του Δήμου Παύλου Μελά, να κλείσουν ραντεβού και να πραγματοποιήσουν τα παιδιά τους, εντελώς δωρεάν, πάνω από δέκα κατηγορίες προληπτικών ελέγχων και μετρήσεων.

Παράλληλα, μέσω της ενημέρωσης των παιδιών προωθείται η ανάγκη υιοθέτησης ενός πιο υγιεινού τρόπου ζωής που θα διασφαλίσει τη διατήρηση της υγείας τους στο καλύτερο δυνατό επίπεδο.

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ 2022

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΓΙΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Οι εξετάσεις θα πραγματοποιούνται δωρεάν κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού και με την τήρηση σειράς προτεραιότητας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν από Τρίτη 1 Νοεμβρίου έως την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου (καθημερινές), τις ώρες 8.00 – 14.00, στα παρακάτω  τηλέφωνα ανά κατηγορία:

ΣΠΙΡΟΜΕΤΡΗΣΗ: 2310 609380

ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ: 2310 609380

ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΠΟΝΔΥΛΙΚΗΣ ΣΤΗΛΗΣ: 2310 587842

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ – ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΣΤΟΜΑΤΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ: 2310 587812

ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ: 2310 587812

ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΚΟΗΣ: 2310 609380

ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ – ΣΤΑΣΗ ΣΩΜΑΤΟΣ: 2310 587842

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ  ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ, ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΑΘΗΣΙΑΚΗΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ: 2310 609380

ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΩΝ ΣΥΝΗΘΕΙΩΝ ΚΑΙ ΠΡΩΙΜΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ: 2310 587812

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΓΝΩΣΤΙΚΩΝ – ΜΑΘΗΣΙΑΚΩΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΩΝ: 2310 587812

ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΠΡΟΔΙΑΒΗΤΗΣ: 2310 609380

ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ: 2310 587812

ΠΡΟΣΟΧΗ: Για την υλοποίηση των δράσεων θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας έναντι της covid-19.

 

ΔΩΡΕΑΝ ΕΛΕΓΧΟΙ-ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ

Κοινωνικό Ιατρείο, Αγίας Μαρίνας 4, Πολίχνη

ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ώρες 10.30 – 12.00

  • Οδοντιατρικός έλεγχος – συμβουλές στοματικής υγιεινής, για παιδιά 6 έως 12 ετών από τις Οδοντιάτρους κ. Ευσταθιάδου Δέσποινα και κ. Αδαμοπούλου Σπυριδούλα.
  • Πρόληψη και Προδιαβήτης. Τυχαίος δειγματοληπτικός έλεγχος, σε συνεργασία με την κ. Βασιλάκη – Καρόζη Όλια, Επιμελήτρια Α΄ Ιατρικής Βιοπαθολογίας του Π.Γ.Ν.Θ. ΑΧΕΠΑ.
  • Αξιολόγηση γνωστικών – μαθησιακών δυνατοτήτων, με την Ειδική Παιδαγωγό Σταματάκη Ελένη της Δομής Υποστήριξης Παιδιού και Οικογένειας “Παιδική Ομπρέλα” του Δήμου Παύλου Μελά.
  • Αξιολόγηση του λόγου, της ομιλίας και της μαθησιακής ικανότητας σε παιδιά από 3-18 ετών από την Λογοθεραπεύτρια της Δομής Υποστήριξης Παιδιού και Οικογένειας “Παιδική Ομπρέλα” του Δήμου Παύλου Μελά, κ. Ερκοτίδου Σοφία.

ΔΕΥΤΕΡΑ 14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Ώρες 17.00 – 19.00

  • Έλεγχος αναπνευστικής λειτουργίας (Σπιρομέτρηση) για παιδιά άνω των 6 ετών, σε συνεργασία με τον Ιατρό – Πνευμονολόγο κ. Τσαβλή Δρόσο.

ΤΡΙΤΗ 15  ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Ώρες 15.00 – 17.00

  • Έλεγχος σπονδυλικής στήλης (Κύφωση-Σκολίωση) για παιδιά 6 έως 14 ετών, σε συνεργασία με τον Ορθοπεδικό – Χειρουργό κ. Στεργιαννούδη Παναγιώτη.

Ώρες: 17.30 – 20.00   

  • Διατροφή και εγκεφαλική ανάπτυξη, σε συνεργασία με τον Καθηγητή Ιατρικής Α.Π.Θ. Παιδίατρο – Παιδονευρολόγο κ. Ευαγγελίου Αθανάσιο.

ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Ώρες 14.00 – 16.00

  • Δερματολογικός έλεγχος για παιδιά 6 έως 12 ετών, σε συνεργασία με την Δερματολόγο κ. Μελετιάδου Αναστασία.

 Ώρες: 15.00 – 19.00

  • Εκτίμηση διατροφικών συνηθειών “Τρώω υγιεινά-Μεγαλώνω σωστά” με την κ. Αλεξανδρίδου Ελένη, Διαιτολόγο – Διατροφολόγο της Δομής Υποστήριξης Παιδιού και Οικογένειας “Παιδική Ομπρέλα” του Δήμου Παύλου Μελά.

ΠΕΜΠΤΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Ώρες 17.00 – 19.00

  • Έλεγχος ακοής – ακοομέτρηση για παιδιά 6 έως 17 ετών, σε συνεργασία με τον Χειρουργό ΩΡΛ Κεφαλής και Τραχήλου κ. Ρίζο Δημήτριο και τον Ειδικό Ακοοπροθετιστή της “Akoustica Medica” κ. Διαχούτη Γεώργιο.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Ώρες 15.00 – 17.00

  • Φυσικοθεραπευτική αξιολόγηση στάση σώματος (συμβουλές – ασκήσεις βελτίωσης και διόρθωσης στάσης σώματος), από τις Φυσικοθεραπεύτριες του Δήμου Παύλου Μελά, κ. Βουνάκη Αλεξάνδρα και κ. Πίγγου Μαρία.

ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Ώρες 10.00 – 12.00

  • Οφθαλμολογικός έλεγχος για παιδιά 6-12 ετών, σε συνεργασία με τον Οφθαλμίατρο κ. Παπαδάτο Γεώργιο.
  • Αξιολόγηση του λόγου, της ομιλίας και της μαθησιακής ικανότητας σε παιδιά από 3-18 ετών από την Λογοθεραπεύτρια της Δομής Υποστήριξης Παιδιού και Οικογένειας “Παιδική Ομπρέλα” του Δήμου Παύλου Μελά, κ. Ερκοτίδου Σοφία .

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

«Πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης», σε συνεργασία με την κ. Έλενα Ράπτη, επικεφαλής του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την προστασία των παιδιών ενάντια στη σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση-Συντονίστρια της Καμπάνιας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης για τον τερματισμό της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης.

Πρόγραμμα:

  • Δευτέρα 14 Νοεμβρίου, ώρα 11.00, 10ο Δημοτικό Σχολείο Πολίχνης
  • Τρίτη 15 Νοεμβρίου, ώρα 11.00, 3ο Δημοτικό Σχολείο Ευκαρπίας
  • Παρασκευή 18 Νοεμβρίου, ώρα 11.00, 6ο Δημοτικό Σχολείο Σταυρούπολης

 

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

ΤΜΗΜΑ ΔΟΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΡΙΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ

 

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ:

ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ

 

Περισσότερες Πληροφορίες: 2310 609380, 2310 587812

www.pavlosmelas.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα