Αρχική seleo Θέμα Πρύτανης ΑΠΘ: ''Πρέπει να υπάρχει κάρτα εισόδου, όπως σε όλα τα...

Πρύτανης ΑΠΘ: ”Πρέπει να υπάρχει κάρτα εισόδου, όπως σε όλα τα σοβαρά πανεπιστήμια του κόσμου”

«Το 68% του πληθυσμού των φοιτητών του ΑΠΘ έχουν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις και ένα 5% είναι τα παιδιά που έχουν νοσήσει ήδη, οπότε φτάνουμε στο 73% και τις επόμενες 15 ημέρες το ποσοστό αυτό θα αυξηθεί» σημείωσε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Πρωινή Παρέα» με την Κατερίνα Σερέτη και τον Διονύση Χατζημιχάλη, ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου.

Το ποσοστό των εκπαιδευτικών μαζί με τις άλλες κατηγορίες προσωπικού στο πανεπιστήμιο το ποσοστό ανεβαίνει σχεδόν στο 91%. «Είμαστε η εργασιακή ομάδα που μετά τους υγειονομικούς, όπου υπάρχει η υποχρεωτικότητα, είμαστε η πρώτη ομάδα σε τόσο υψηλά ποσοστά εμβολιασμού. Όλα αυτά, χωρίς να αποκλείω προβλήματα, συνθέτουν ένα παζλ, που ενισχύει την πεποίθησή μας ότι ήρθε η ώρα να επιστρέψουμε στους χώρους των πανεπιστημίων. Τα Πανεπιστήμια είναι χώρος επιστήμης και πρώτοι εμείς πρέπει να δώσουμε το καλό παράδειγμα, να πιστέψουμε την επιστήμη που μας έδωσε ένα δυνατό όπλο».

Σχετικά με τον τρόπο που θα γίνονται οι έλεγχοι των πιστοποιητικών και εργαστηριακών τεστ των φοιτητών για την είσοδό τους στις πανεπιστημιακές αίθουσες, ο κ. Παπαϊωάννου σημείωσε πως είναι εντελώς διαφορετική η χωροταξία των πανεπιστημίων στην Ελλάδα. Στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών υπάρχει μία κεντρική πόρτα, στο ΕΚΠΑ στου Ζωγράφου είναι μια αχανής έκταση και στο ΑΠΘ υπάρχουν 65 πόρτες που μπορούν να ελεγχθούν και μία πλευρά που λόγω πολιτικής προστασίας είναι μονίμως ανοιχτή. «Πρέπει κάποια στιγμή να υπάρχει κάρτα εισόδου, όπως σε όλα τα σοβαρά πανεπιστήμια του κόσμου, να μπαίνει όποιος θέλει αλλά πρέπει να ξέρουμε ποιος μπαίνει και πού πάει», υπογράμμισε ο Πρύτανης του ΑΠΘ.

Χορηγοί Επικοινωνίας

Must Read

- Advertisement -S-