Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΠρόεδρος ΟΑΣΘ: Τα θέματα των εργαζομένων του ΟΑΣΘ είναι δρομολογημένα για να...

Πρόεδρος ΟΑΣΘ: Τα θέματα των εργαζομένων του ΟΑΣΘ είναι δρομολογημένα για να λυθούν

- Advertisement -

Οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ πραγματοποιούν 24ωρη απεργία, ζητώντας -μεταξύ άλλων- την υπογραφή της νέας επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, το περιεχόμενο της οποίας έχει ήδη συμφωνηθεί από τον Δεκέμβριο του 2021 και την επαναφορά των δύο επιδομάτων θέσης ευθύνης και ανθυγιεινού.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΘ, καθηγητής Γιώργος Σκόδρας, διαβεβαίωσε ότι η οριστική επίλυση των ζητημάτων που οδηγούν σε κινητοποιήσεις τους εργαζόμενους στον Οργανισμό είναι «θέμα ημερών, αν όχι ωρών», εξηγώντας πως όχι μόνο θα εκδοθεί η σχετική ΚΥΑ, αλλά με ειδική νομοθετική ρύθμιση θα υπάρξει τροπολογία στο νόμο, έτσι ώστε να νομιμοποιηθούν τα ποσά που δόθηκαν στους εργαζομένους τα προηγούμενα χρόνια -επιδόματα- και που με βάση τον δημοσιονομικό έλεγχο στον ΟΑΣΘ θα έπρεπε να πάψουν να δίνονται.

«Τα θέματα των εργαζομένων του ΟΑΣΘ είναι δρομολογημένα για να λυθούν», υπογράμμισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού, ενώ με αφορμή τη χθεσινή απόφαση του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης που έκρινε παράνομη την απεργία, ο κ. Σκόδρας διαβεβαίωσε ότι η διοίκηση του ΟΑΣΘ δεν προτίθεται να προχωρήσει σε μήνυση για παρακώλυση συγκοινωνίας.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Συνδικάτου των εργαζομένων του ΟΑΣΘ Γιάννης Δήμκας ανέφερε πως «η υπομονή μας έχει εξαντληθεί και γι’ αυτό αποφασίσαμε τη μη αναστολή της σημερινής μας 24ωρης απεργίας», ενώ σημείωσε ότι δικηγόρος του σωματείου «ήδη καταθέτει προσφυγή στο εφετείο Θεσσαλονίκης κατά της πρωτόδικης απόφασης, που έκρινε παράνομη την κινητοποίηση».

Σήμερα, κατά τον κ. Δήμκα, κυκλοφορούν 138 λεωφορεία του ΟΑΣΘ με προσωπικό ασφαλείας, από τα 310 – 320 καθημερινά κατά μέσο όρο, ενώ τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ, που εκτελούν μέρος του συγκοινωνιακού έργου του οργανισμού σε 31 γραμμές, βρίσκονται κανονικά στους δρόμους.

Στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας, αντιπροσωπεία των εργαζομένων του ΟΑΣΘ κατέθεσε ψήφισμα διαμαρτυρίας στο γραφείο του υφυπουργού Εσωτερικών, αρμόδιου για θέματα Μακεδονίας-Θράκης Σταύρου Καλαφάτη και της επικεφαλής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκης Μαρίας Αντωνίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας 

Διαβάστε Ακόμα