Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΠροσπάθησαν να κλέψουν μπρούτζινο άγαλμα στη δυτική Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ)

Προσπάθησαν να κλέψουν μπρούτζινο άγαλμα στη δυτική Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ)

Στο στόχαστρο το άγαλμα του Εθνομάρτυρα Νίκου Καπετανίδη στο στρατόπεδο Παύλου Μελά.

Ειδικότερα, άγνωστοι έδεσαν με σχοινί και επιχείρησαν να κλέψουν, αποκολλώντας από τη βάση του, το μπρούτζινο άγαλμα στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης.

Το άγαλμα βάρους περίπου μισού τόνου, είναι έργο του γλύπτη Γιώργου Κικώτη και είχε τοποθετηθεί στο μητροπολιτικό πάρκο Παύλου Μελά το Σεμπτέμβριο του 2021.

Σε ανάρτησή του ο πρόεδρος του Σωματείου Δράσης Νίκος Καπετανίδης Γιώργος Γεωργιάδης ανέφερε:

“Πανάθλιοι αλήτες ήρθαν στο άγαλμα του Εθνομάρτυρα Νίκου Καπετανίδη στο στρατόπεδο Παύλου Μελά το έδεσαν και προσπάθησαν να το ρίξουν προφανώς με κάποιο αγροτικό αυτοκίνητο.

Το σκοινί έσπασε καθώς το κυρίως σώμα του μπρούντζου είναι πολύ δυνατά χωμένο στο μάρμαρο όπως το έστησε ο γλύπτης Γιώργος Κικώτης

Έχω καλέσει την Άμεσο Δράση και περιμένω να έρθει για την λήψη υλικού DNA και δακτυλικών αποτυπωμάτων για να βρεθούν αυτοί οι άθλιοι.

Αν εντοπιστούν καλό θα είναι να φύγουν από την χώρα.

Το τονίζω καθαρά.

Δεν θα τους αφήσω ποτέ”.

Το σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδη αναφέρει:

“Το σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης θεωρεί πλέον ατιμωτική για την θυσία του Εθνομάρτυρα Νίκου Καπετανίδη την συνεχιζόμενη προσπάθεια βανδαλισμού του μνημείου του στο μητροπολιτικό πάρκο Παύλου Μελά στην Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης.

Μετά την εγκληματική αφαίρεση των γλυπτών αναπαραστάσεων της ηρωικής στάσης του Εθνομάρτυρα Νίκου Καπετανίδη στα Κεμαλικά Τουρκικά Δικαστήρια της Αμάσειας, την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023 ο πρόεδρος του σωματείου Δράσης Νίκος Καπετανίδης, Γιώργος Γεωργιάδης, κατέστη μάρτυς της άθλιας προσπάθειας ” αγνώστων” βανδάλων να κλέψουν με σκοινιά και αυτοκίνητο ολόκληρο το μπρούτζινο σώμα του Νίκου Καπετανίδη.

Αμέσως ειδοποιήθηκε η Αστυνομία η οποία διαπίστωσε το γεγονός και τα στοιχεία από την κίνηση του αυτοκινήτου. Το σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης καταθέτει μήνυση κατά αγνώστων όπως του υποδείχτηκε από τις Αστυνομικές αρχές.

Πλην όμως πρέπει να καταστεί σαφές ότι η κατάσταση στο μητροπολιτικό πάρκο Παύλου Μελά δεν είναι ανεκτή. Δεκάδες ” άγνωστοι” έχουν εισέλθει λάθρα στα ερειπωμένα κτήρια που αναμένουν την στοργή της Πολιτείας για να ανακαινιστούν.

Ο ανάδοχος των έργων ανάπλασης έχει καταγγείλει επανειλημμένα κλοπές και φθορές πολύτιμων υλικών, καλωδίων κλπ που αφορούν στην ηλεκτροδότηση και φωτισμό του χώρου με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται ο Έλληνας πολίτης από το υστέρημα του για την αναπλήρωση τους.

Δεν αφορά δηλαδή η κατάσταση μόνο το μνημείο του Εθνομάρτυρα Νίκου Καπετανίδη αλλά εν συνόλω την ασφάλεια του χώρου και την κίνηση όλων των πολιτών που διέρχονται καθημερινά.

Καλούμε την Αυτοδιοίκηση, την Πολιτεία τα κόμματα την Ελληνική Αστυνομία να θέσουν σε ύψιστη προτεραιότητα το ζήτημα του μητροπολιτικού πάρκου Παύλου Μελά. Τα έργα θα διαρκέσουν πολλά χρόνια. Τι θα γίνει με την ασφάλεια των εγκαταστάσεων, των διερχομένων πολιτών και των μνημείων μας;”

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός ΕπικοινωνίαςΔιαβάστε Ακόμα