Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΠατριάρχης Βαρθολομαίος - Σε Καλαμαριά και δήμο Θερμαϊκου

Πατριάρχης Βαρθολομαίος – Σε Καλαμαριά και δήμο Θερμαϊκου

- Advertisement -

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος θα παραβρεθεί στη Θεσσαλονίκη,στο δήμο Καλαμαριάς και Θερμαϊκου και θα παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις <<Καλαμαριά 1922-2022>>.

Η Μητρόπολη ετοιμάζει τελετή υποδοχής στον πεζόδρομο της οδού Κομνηνών (29/5 στις 19:30), παρουσία του δημάρχου Γιάννη Δαρδαμανέλη, του Μητροπολίτη κ. Ιουστίνου, του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, μελών του δημοτικού συμβουλίου, ιεραρχών και εκπροσώπων φορέων της πόλης. Κατά την πρώτη ημέρα της άφιξης του, θα τελεστεί Δοξολογία στον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στην Καλαμαριά.

Ο κ. Βαρθολομαίος θα ξεναγηθεί από τη δημοτική αρχή και τον περιφερειάρχη σε έκθεση ψηφιδωτών, ενώ στη συνέχεια θα παραστεί σε μουσική εκδήλωση, συνοδεία της Ορχήστρας του Μεγάρου Μουσικής. Κείμενα, βασισμένα στην καταστροφή της Μικράς Ασίας θα αναγνώσει ο ηθοποιός Γρηγόρης Βαλτινός.

Τη Δευτέρα 30 Μαΐου λίγο μετά τις 11 θα επισκεφθεί το 23ο δημοτικό σχολείο Καλαμαριάς όπου θα ξεναγηθεί και σε μία έκθεση φωτογραφίας με θέμα «Καλαμαριά – 100 χρόνια προσφυγούπολη». Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί και παρουσίαση των δομών του δήμου «Ιστορικό Αρχείο Καλαμαριάς Προσφυγικού Ελληνισμού» και «Μουσείο Φωτογραφίας Χρήστου Καλεμκερή».

Μετά τις 12:30 ο Πατριάρχης θα παρευρεθεί στη θεμελίωση του «Πάρκου των αισθήσεων»  (sensory park) στην Καλαμαριά, ένα σημαντικό έργο που προωθεί ο δήμος για άτομα με αναπηρία.

Στη συνέχεια στις 19:00 θα παρευρεθεί στα εγκαίνια της επετειακής έκθεσης ζωγραφικής Ελλήνων ζωγράφων στον πολυχώρο τέχνης του δήμου Καλαμαριάς «Remezzo».

Το απόγευμα ο κ. Βαρθολομαίος θα επισκεφθεί τα Απολυμαντήρια της Καλαμαριάς, τόπο με μεγάλο συμβολισμό, και εν συνεχεία στις 21:00 θα συναντηθεί με εκπροσώπους των Προσφυγικών Συλλόγων των δήμων Καλαμαριάς και Θερμαϊκού.

Την Τρίτη 31 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί επίσημη υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη στο κοινοτικό κατάστημα Νέων Επιβατών, όπου ο κ. Βαρθολομαίος θα ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Θερμαϊκού.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα βρεθεί και σε «μίνι κρουαζιέρα – ξενάγηση» με το καραβάκι της θαλάσσιας αστικής συγκοινωνίας για να ευλογήσει τον Θερμαϊκό, αλλά και για να δει τη Λιμνοθάλασσα της Επανομής, και τη Λιμνοθάλασσα του Αγγελοχωρίου. Στη συνέχεια θα ξεναγηθεί στα πολυβολεία της περιοχής, στα οχυρά των Ελλήνων στην αρχαία εποχή αλλά και στο σημείο στο λιμάνι που κάποτε ήταν η είσοδος για όλα τα πλοία.

Η επίσκεψή του θα ολοκληρωθεί το πρωί της 1ης Ιουνίου με την τέλεση Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης στη Μηχανιώνα και επιμνημόσυνη δέηση για την ανάπαυση των προσφύγων της μικρασιατικής καταστροφής.

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας 

Διαβάστε Ακόμα