Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΠαπαζάχος για τον Ολλανδό που προβλέπει μεγάλο σεισμό στην Ελλάδα: «Επιστημονικός τσαρλατάνος»

Παπαζάχος για τον Ολλανδό που προβλέπει μεγάλο σεισμό στην Ελλάδα: «Επιστημονικός τσαρλατάνος»

Ο διευθυντής του Εργαστηρίου Γεωφυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου απάντησε για όσα προβλέπει ο Ολλανδός ερευνητής.

Για τσαρλατάνους και ψευδοεπιστήμη έκανε λόγο ο Κώστας Παπαζάχος, αναφορικά με τις προβλέψεις του Ολλανδού ερευνητή Frank Hoogerbeets, ο οποίος προβλέπει ισχυρότατο σεισμό της τάξης των 7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην Ελλάδα το προσεχές διάστημα.

Ο διευθυντής του Εργαστηρίου Γεωφυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης, μιλώντας στην ΕΡΤ, χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα: «Όχι μόνο οι σεισμολόγοι, αλλά πάρα πολλές επιστήμες ταλαιπωρούνται από ανθρώπους οι οποίοι αυτοχαρακτηρίζονται ερευνητές και δυστυχώς αυτή τη στιγμή το διαδίκτυο δίνει τη δυνατότητα στον καθένα να αναπαράγει με ανεύθυνο τρόπο ειδήσεις.

Πόσο δύσκολο είναι κανείς να κάνει σωστά τη δουλειά του και να μεταδώσει μια διασταυρωμένη και αξιόπιστη είδηση σε σχέση με όλη τη σαβούρα;

Αυτός είναι ένας άνθρωπος, ο οποίος δεν είναι ερευνητής, δεν δουλεύει σε κανένα ερευνητικό κέντρο, δεν έχει κάποια επιστημοσύνη. Ένας άνθρωπος που ισχυρίζεται ότι χρησιμοποιεί μεθόδους αστρονομίας και μπορεί να προβλέψει τους σεισμούς. Αυτός ο άνθρωπος δεν έχει μεθοδολογία, δεν έχει δεδομένα».

Ο Κώστας Παπαζάχος συμπλήρωσε: «Οι Έλληνες που ζουν στη χώρα με την υψηλότερη σεισμικότητα στην Ευρώπη, πρέπει να κλείσουν λίγο τα αυτιά τους και να μην αναπαράγουν και να μην υιοθετούν ο,τιδήποτε βλέπουν εκεί έξω. Η ψευδοεπιστήμη, η οποία έχει μια έξαρση στις μέρες μας, είναι μια από τις σύγχρονες μάστιγες της επιστήμης, όχι μόνο στη σεισμολογία. Το φαινόμενο αυτό ταλαιπωρεί όλες οι επιστημονικές ειδικότητες.

Δεν μπορεί κάθε φορά κάποιος ανεύθυνα να διαδίδει μια είδηση στο διαδίκτυο και μάλιστα από άλλη χώρα, Ολλανδός, Τούρκος, παλαιότερα, Έλληνας παλαιότερα. Ας προφυλαχτούμε από όλους αυτούς τους επιστημονικούς τσαρλατάνους χωρίς να ανοίξουμε ένα βήμα και ας κλείσουμε λίγο τα αυτιά μας σε όλα».

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα