Τρίτη, 22 Οκτωβρίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΠέταξαν έξω φοιτητές από εστίες του ΠΑΜΑΚ

Πέταξαν έξω φοιτητές από εστίες του ΠΑΜΑΚ

Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες που διαμένουν στις φοιτητικές εστίες του ΠΑΜΑΚ έρχονται ξανά αντιμέτωποι με μια απαράδεκτη κατάσταση. Για ακόμη μια φορά η πρυτανεία του ΠΑΜΑΚ προσπαθεί να πετάξει τους οικότροφους έξω από την εστία.

Πιο συγκεκριμένα, στάλθηκαν email στους οικότροφους που έχουν ολοκληρώσει το 5ο έτος φοίτησής τους, ότι μέχρι τις 31/08/2024 θα πρέπει να έχουν αποχωρήσει από τις εστίες, χωρίς να τους δίνεται ο χρόνος να μείνουν μέχρι την εξεταστική Σεπτεμβρίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των εκλεγμένων με την Πανσπουδαστική Κ.Σ. στο Διοικητικό Συμβούλιο του Φοιτητικού Συλλόγου του ΠΑΜΑΚ και του Συλλόγου Οικοτρόφων Φοιτητικών Εστιών Θεσσαλονίκης.

“Το συμβάν αυτό δεν αποτελεί κεραυνό εν αιθρία, αφού όλοι οι φοιτητές ξέρουμε καλά την κατάσταση που επικρατεί στις φοιτητικές εστίες. Διαγωνισμός φτώχειας για το ποιος θα γίνει δεκτός σε αυτές, άθλιες υποδομές, έλλειψη εστιατορίων και τώρα η απειλή ότι θα πετάγεσαι εκτός πριν καν προλάβεις να ολοκληρώσεις τις σπουδές σου. Οι ευθύνες της σημερινής και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων για την κατάσταση αυτή είναι τεράστιες και δεν συνάδουν με τις δυνατότητες και τις ανάγκες της εποχής μας.

Ο μύθος λοιπόν, της «στήριξης της φοιτητικής στέγης» «σκοντάφτει» στην «αλήθεια» του Γολγοθά των πανάκριβων ενοικίων για χιλιάδες φοιτητές, στην κατάσταση των φοιτητικών εστιών που στην Θεσσαλονίκη μπορούν να εξυπηρετήσουν μόλις το 2% των φοιτητών του ΑΠΘ, το 1,4% των φοιτητών του ΠΑΜΑΚ ενώ το ΔΙΠΑΕ ακόμα δεν έχει ακόμη επίσημη λειτουργική εστία (!). Αντίστοιχα, τα σχέδια για ανέγερση Εστιών με ιδιώτες και ενοίκια μέσω ΣΔΙΤ την ώρα που η περιουσία των Ιδρυμάτων αντί να αξιοποιείται για την κάλυψη των στεγαστικών αναγκών των φοιτητών γίνεται πεδίο επιχειρηματικής δράσης, όπως συνέβη με ακίνητο του ΑΠΘ που μισθώθηκε με σκοπό να διαμορφωθεί ως boutique hotel! Την ίδια ώρα που ακόμα και η υποτυπώδης αύξηση του φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος, κάτω και από την πίεση των φοιτητικών κινητοποιήσεων, αποτελεί κοροϊδία αφού εξαιρεί τους φοιτητές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης!

Διεκδικούμε:

  • Κανένας φοιτητής να μην πεταχτεί εκτός εστιών.
  • Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για ανέγερση νέων εστιών με ευθύνη του κράτους, χωρίς ΣΔΙΤ. Αξιοποίηση των εκατοντάδων κτιρίων στην ιδιοκτησία του ΑΠΘ, του ΠΑΜΑΚ, του ΔΙΠΑΕ για αυτόν τον σκοπό. Άμεσα να ανακαινιστούν οι υπάρχουσες Εστίες! Να παρθούν μέτρα για τηνεπινοικίαση δωματίων σε ξενοδοχεία για τους αιτούντες φοιτητές με ευθύνη των ιδρυμάτων!”.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα