Σούβλες σε πιλοτές, πεζοδρόμια και μπαλκόνια και γειτονιές της πόλης, έβγαλαν όσοι απέμειναν “εντός των τειχών” στην Θεσσαλονίκη ανήμερα την Κυριακή του Πάσχα. εορταστικό κλίμα.
Συγκεκριμένα στον Εύοσμο, το κέφι έχει ανάψει, με τους ψήστες να αποκαλύπτουν τα μυστικά της τέχνης τους, ενώ από τους κύριους γαστρονομικούς προορισμούς φαίνεται πως είναι το βουνό του Χορτιάτη, εκεί όπου υπάρχουν πολλές παραδοσιακές ταβέρνες με κρεατικά. Αντίστοιχα στην Περαία, κάποιοι γιορτάζουν την Κυριακή του Πάσχα με βουτιές στη θάλασσα και αντιηλιακό, οι περισσότεροι από αυτούς τουρίστες από τα Βαλκάνια.
Παράλληλα στην εστίαση δεν πέφτει καρφίτσα, καθώς οι προκρατήσεις τραπεζιών σε ταβέρνες και εστιατόρια της πόλης, που έχουν στο μενού τους κρέατα σούβλας και είχαν αρχίσει από τις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας, ανέρχονται στο 100%. Ακόμη και την τελευταία στιγμή, τα τηλέφωνα χτυπούν συνεχώς, καθώς φαίνεται πως αρκετοί είναι και εκείνοι οι οποίοι επιλέγουν να γιορτάσουν εκτός σπιτιού.
Πηγή:ertnews.gr