Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
Αρχικήεκλογές 2023Πάρης Τσογκαρλίδης: Ο Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη να αναλάβει τις ευθύνες του...

Πάρης Τσογκαρλίδης: Ο Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη να αναλάβει τις ευθύνες του για τα Δημοτικά Αθλητικά Κέντρα της περιοχής

‘’Ο Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη να αναλάβει τις ευθύνες του για τα Δημοτικά Αθλητικά Κέντρα της περιοχής’’, τονίζει σε ανακοίνωση του ο υποψήφιος δήμαρχος Πυλαίας Χορτιάτη, Πάρης Τσογκαρλίδης.

Αναλυτικά:

Από την τσέπη τους αναγκάζονται να πληρώνουν τα αθλητικά σωματεία για την αποκατάσταση των φθορών και εύρυθμη λειτουργία των Δημοτικών Αθλητικών Κέντρων, λόγω ολιγωρίας της διοίκησης του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη, όπως καταγγέλλουν δημοσίως και με επιστολές τους τα μέλη των σωματείων.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το ΔΑΚ Ασβεστοχωρίου, όπου ο Αθλητικός Σύλλογος Νέα Γενεά Ασβεστοχωρίου και ο Αθλητικός Σύλλογος Χορτιάτη έφτασαν στο σημείο να πληρώσουν για αναγκαίες εργασίες ώστε οι αθλητές να μπορούν να προπονηθούν και να αγωνιστούν με ασφάλεια. Παρότι μάλιστα ελήφθη σχετική απόφαση πληρωμής των εργασιών, το ΔΑΚ παραμένει κλειδωμένο και δεν επιτρέπεται στους αθλητές να προπονηθούν. Η δε διοίκηση του Δήμου, στις επανειλημμένες εκκλήσεις των αρμοδίων του συλλόγου, δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες της και δεν απαντά καν.

Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού “Ορμή. Όραμα. Ομάδα” και υποψήφιος δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη, Πάρης Τσογκαρλίδης, πραγματοποίησε συνάντηση με τους επικεφαλής του σωματείου, ενημερώθηκε για το πρόβλημα και επισήμανε: “Συναντήθηκα με τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ΑΣ Χορτιάτη και ενημερώθηκα για το πρόσφατο θέμα που δημιουργήθηκε με τη χρήση του ΔΑΚ Ασβεστοχωρίου και τον αποκλεισμό της ομάδας από την χρήση του γηπέδου. Αφού συζητήσαμε το ιδιοκτησιακό θέμα του ΔΑΚ, ενημερώθηκα για τις εργασίες συντήρησης του ξύλινου δαπέδου. Εργασίες, οι οποίες πρόσφατα υλοποιήθηκαν με δαπάνες των αθλητικών συλλόγων και όχι του Δήμου, όπως έπρεπε. Ενημέρωσα επίσης την ομάδα για την πορεία εργασιών του ΔΑΚ Χορτιάτη, που επί των ημερών μου ως αντιδήμαρχος είχα φροντίσει να γίνει σχετική συνάντηση, ώστε να ενημερωθεί η ομάδα για την ολοκλήρωση της μελέτης και την εκκίνηση της διαγωνιστικής διαδικασίας του έργου. Από τότε υπήρξαν καθυστερήσεις, λόγω Covid, και όχι μόνο. Επίσης, υφίσταται ακόμη η αναγκαιότητα πρόσθετης σύμβασης, που αφορά στα ύδατα τα οποία συγκεντρώνονται στην περιοχή ‘Λούστρα’. Πρόβλημα, το οποίο καθιστά δύσκολη την ολοκλήρωση του έργου σε χρονικό διάστημα που να μπορεί να εκτιμηθεί. Υπό αυτά τα δεδομένα προσκάλεσα τους υπευθύνους της ομάδας να ρίξουν τους τόνους της αντιπαράθεσης και να θέσουν το συμφέρον της ομάδας μπροστά από κάθε προσωπική αντιπαράθεση, η οποία μπορεί να έχει επέλθει κατά την εκτέλεση των εργασιών που οι Σύλλογοι ανέλαβαν να πληρώσουν, υποκαθιστώντας την υποχρέωση του Δήμου”.

Ο ΑΣ Χορτιάτη είναι ένας ερασιτεχνικός σύλλογος, που προάγει τα ιδεώδη του αθλητισμού και βάζει τα παιδιά σε έναν δρόμο ευκταίο, μακριά από τις αρνητικές προκλήσεις της σύγχρονης κοινωνίας. Η σημασία του αποδεικνύεται κι από το γεγονός ότι η Ακαδημία του έχει γύρω στα 120 παιδιά και λόγω αυτής της κατάστασης που διαμορφώθηκε με το ΔΑΚ Ασβεστοχωρίου, ούτε προπονήσεις μπορούν να γίνουν, ούτε αγώνες.

“Καλώ την διοίκηση του Δήμου να πάψει να έχει ρόλο ‘τοποτηρητή’ και να δικαιολογήσει την ‘ταμπέλα’ του ΔΑΚ Ασβεστοχωρίου επί της ουσίας. Οι Αθλητικοί Σύλλογοι δεν μπορούν να βρίσκονται σε αντιπαράθεση για θέματα λειτουργίας και συντήρησης του ΔΑΚ. Και επιτέλους πρέπει να ξεκινήσουν και να ολοκληρωθούν άμεσα όλες οι αναγκαίες ενέργειες που αφορούν κάθε θέμα ιδιοκτησίας-παραχώρησης και χρήσης. Έχω θέσει και στο παρελθόν το ζήτημα, αλλά δυστυχώς δεν αποφύγαμε τα χειρότερα. Θέλω να είμαι απολύτως σαφής: Η λειτουργία, συντήρηση και άδεια λειτουργίας του ΔΑΚ Ασβεστοχωρίου έπρεπε και πρέπει να είναι υποχρέωση του Δήμου. Σε κάθε άλλη περίπτωση στα ‘κακώς κείμενα’ του παρελθόντος το παρόν και το μέλλον μόνο δυσάρεστες εξελίξεις μπορεί να επιφυλάσσει. Να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους απέναντι στα σωματεία, στους αθλούμενους και τους γονείς τους. Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός είναι κόσμημα ανεκτίμητης αξίας για κάθε τοπική κοινωνία. Να πάψει άμεσα η αδιαφορία και να δοθεί άμεσα λύση”, υπογράμμισε ο κ. Τσογκαρλίδης.

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα