Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου, 2022
Αρχικήseleo ΘέμαΟ 7χρονος Θεσσαλονικιός που «μαγεύει» το κοινό και σαρώνει σε διαγωνισμούς παίζοντας...

Ο 7χρονος Θεσσαλονικιός που «μαγεύει» το κοινό και σαρώνει σε διαγωνισμούς παίζοντας πιάνο (Video)

Σε ηλικία μόλις επτά ετών καλλιεργεί το μεγάλο του ταλέντο που ανακαλύφθηκε χάρη στην ύπαρξη πιάνου στο σπίτι του

Ο Εμμανουήλ Κουτσάκης ετοιμάζεται να φοιτήσει στη Β’ τάξη δημοτικού σχολείου της Θεσσαλονίκης, μετρά περίπου δύο χρόνια ενασχόλησης με το πιάνο και έχει εντυπωσιάσει κοινό και κριτικούς ανεβαίνοντας στο πρώτο σκαλί του βάθρου διαγωνισμών πιάνου, τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς.

Ρεπορτάζ: Θεοδώρα Απότα

Όπως δηλώνει στο seleo.gr ο πατέρας του, Βαγγέλης Κουτσάκης, μετρά έξι διακρίσεις «τρεις στο πανελλήνιο και τρεις παγκοσμίως, τόσο σε διά ζώσης διαγωνισμούς όσο και εξ αποστάσεως -μέσω βίντεο- εξαιτίας των περιορισμών που υπήρχαν το προηγούμενο διάστημα για τον covid».

Ο Εμμανουήλ γράφει μουσική, κάνει διασκευές και παίζει στο πιάνο από Μότζαρτ μέχρι Καζαντζίδη. Το μέλλον του προμηνύεται λαμπρό με τον κ. Κουτσάκη να τον συμβουλεύει «να έχει τους στόχους ψηλά και το βλέμμα χαμηλά».

Η μουσική περιπλάνηση του 7χρονου πιανίστα ξεκίνησε το διάστημα της καραντίνας. Στο σπίτι υπήρχε ήδη πιάνο καθώς η μητέρα του παίζει ερασιτεχνικά και όπως φάνηκε μία προτροπή του πατέρα του ήταν αρκετή για να αναδειχθεί το μεγάλο του ταλέντο… «Εμμανουήλ, θέλεις να μάθεις τα κάλαντα;» τον ρώτησε και η απάντηση ήταν θετική. Στο πρώτο άκουσμα ήταν διακριτή η έφεσή του στο πιάνο, λέει ο κ. Κουτσάκης προσθέτοντας ότι «βάζει τη δική του ψηφίδα στο μουσικό γίγνεσθαι, σεμνά και ταπεινά». Εκφράζει την μεγάλη του χαρά για την αγάπη που δείχνουν στο πρόσωπο του γιου του άνθρωποι από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο με σχόλιά τους στο διαδίκτυο. «Συγκινούμαι πραγματικά… ο κόσμος έχει αγκαλιάσει τον Εμμανουήλ», σημειώνει ο ίδιος.

χορηγός επικοινωνίας

 

Διαβαστε Ακομα