Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΟ ΟΣΕΘ ενώνει τις δυνάμεις του με ΟΑΣΘ και ΚΤΕΛ για τον...

Ο ΟΣΕΘ ενώνει τις δυνάμεις του με ΟΑΣΘ και ΚΤΕΛ για τον περιορισμό της εισιτηριοδιαφυγής

Παρεμβάσεις κατά της εισιτηριοδιαφυγής ξεκινά ο ΟΣΕΘ σε συνεργασία με ΟΑΣΘ και ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο αυτό τόσο ο ΟΑΣΘ όσο και τα ΚΤΕΛ που από κοινού εκτελούν το έργο της αστικής συγκοινωνίας, αναλαμβάνουν να υλοποιήσουν και να διασφαλίσουν στον ανώτατο βαθμό την απόφαση του ΟΣΕΘ για επιβίβαση των πολιτών στις λεωφορειακές γραμμές αποκλειστικά από την μπροστινή πόρτα των λεωφορείων. Όπως έχει αποφασιστεί, η αποβίβαση των επιβατών, θα γίνεται από τις υπόλοιπες πόρτες ενώ η επιβίβαση και αποβίβαση ατόμων με αναπηρικά αμαξίδια, θα γίνεται από τη πόρτα στην οποία διατίθεται «ράμπα» για αμαξίδιο. Η επιβίβαση και η αποβίβαση συνοδών μικρών παιδιών με βρεφικό παιδικό καρότσι, πραγματοποιείται από τη μεσαία πόρτα, για την ασφαλή μετακίνησή τους.

Ειδικότερα από την Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου, η επιβίβαση στα αστικά λεωφορεία γραμμών αρμοδιότητάς του ΚΤΕΛ, 42, 43, 53, 53Α, 90,91,92 και 59-60-61 (εκτελούνται από ΚΤΕΛ Σερρών), θα γίνεται αποκλειστικά από τη μπροστινή πόρτα του λεωφορείου. Ο ΟΑΣΘ εφαρμόζει την ίδια πολιτική στις γραμμές 4, 7, 11Τ, 24, 26, 28, 30, 35, 37 και 38.

Σύμφωνα με την απόφαση του ΟΣΕΘ, κάθε επιβάτης οφείλει να καταβάλλει το αντίτιμο του εισιτηρίου ή να φέρει εισιτήριο ή κάρτα, να το επικυρώνει κατά την επιβίβαση στο λεωφορείο και να το επιδεικνύει στο προσωπικό του ΚΤΕΛ, του ΟΑΣΘ και του ΟΣΕΘ, που είναι αρμόδιοι για τους ελέγχους κομίστρου. Οι επιβάτες που έχουν μειωμένα εισιτήρια πρέπει να έχουν μαζί τους τα σχετικά δικαιολογητικά που να πιστοποιούν το δικαίωμα στην έκπτωση ή στο μηδενικό εισιτήριο. Η διαδικασία είναι πιλοτική σε αυτό το στάδιο. Η Πολιτεία θα επανεκτιμήσει τις παραμέτρους του έργου, πριν την οριστική προσαρμογή του.

Από την πλευρά τους τα ΚΤΕΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α.Ε διαβεβαίωσαν ότι με το προσωπικό τους και ιδιαίτερα τους οδηγούς θα συνδράμουν στην ομαλή προσαρμογή των επιβατών στα νέα δεδομένα φροντίζοντας ώστε η όποια μικρή αναστάτωση να είναι ελάχιστη. Αντίστοιχα ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕΘ, κ. Γιάννης Τόσκας επισήμανε πως: “Ο Οργανισμός Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης έχει ως στόχο να διασφαλίσει την βελτίωση των συγκοινωνιών και την βέλτιστη εξυπηρέτηση των επιβατών που σέβονται την αστική συγκοινωνία και αναγνωρίζουν την προσπάθεια εκσυγχρονισμού του στόλου και των παρεχόμενων υπηρεσιών”, υπογραμμίζοντας ότι τα μέτρα για τη μείωση της εισιτηριοδιαφυγης είναι απαραίτητα μετά την έκταση που έλαβε το φαινόμενο στην Θεσσαλονίκη.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα