Αρχική seleo Θέμα Οικολογία – Αλληλεγγύη κατά Ζέρβα! «Στοίβες κομμένων – μολυσμένων δέντρων στο Σέιχ...

Οικολογία – Αλληλεγγύη κατά Ζέρβα! «Στοίβες κομμένων – μολυσμένων δέντρων στο Σέιχ Σου! – Τι κάνει ο Δήμος για την προστασία του»

«Σύμφωνα με πρόσφατες καταγγελίες του Συλλόγου Δρομέων Υγείας, εδώ και ενάμιση περίπου χρόνο τα κλαδέματα από τις κοπές δέντρων για την αντιμετώπιση του φλοιοφάγου εντόμου στο Σέιχ Σου δεν απομακρύνονται, αλλά συσσωρεύονται, αποτελώντας εστίες νέας μετάδοσης, αλλά και κίνδυνο πυρκαγιάς. Μέσα στα μονοπάτια και στις ρεματιές, οι ποσότητες είναι τεράστιες και πλέον έχουν γίνει στοίβες. Επίσης, παρατηρείται σοβαρή δυσλειτουργία μεταξύ των Δασικών Υπηρεσιών και των Δήμων της ευρύτερης περιοχής Θεσσαλονίκης που διαφωνούν σχετικά με τις αρμοδιότητες, ενώ δηλώνουν ότι δεν έχουν προσωπικό και τα κονδύλια πυροπροστασίας δεν επαρκούν ούτε για τα στοιχειώδη. Ο Υπουργός Περιβάλλοντος παραδέχτηκε πως δεν υπάρχουν διαθέσιμα κονδύλια για να καλύψουν φέτος τις απαιτήσεις του Δασαρχείου Θεσσαλονίκης για τη φροντίδα του Σέιχ Σου».

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωση της η Οικολογία Αλληλεγγύη, με τίτλο «Ποιες οι δράσεις του Δήμου Θεσσαλονίκης για τη προστασία του Σέιχ Σου;». Παράλληλα θέτει πέντε βασικά ερωτήματα προς τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση:

«Ρωτάμε τον Δήμαρχο κ. Ζέρβα:

1. Τι ποσά έχει λάβει ο Δήμος για πυροπροστασία τη φετινή θερινή περίοδο;

2. Ποια μέτρα προστασίας του Σέιχ Σου από πυρκαγιά έχουν προγραμματιστεί και πρόκειται να εφαρμοστούν;

3. Πως χρησιμοποιήθηκαν τα αντίστοιχα κονδύλια που διατέθηκαν στον Δήμο για την περίοδο του 2020;

4. Εάν θεωρεί ότι τα κονδύλια πυροπροστασίας και το διαθέσιμο προσωπικό δεν επαρκούν, τί πρωτοβουλίες σκέφτεται να αναλάβει ώστε να θέσει την κεντρική διοίκηση προ των ευθυνών της και να εξασφαλίσει ότι είναι απαραίτητο για την προστασία του δάσους-πνεύμονα της Θεσσαλονίκης;

5. Τι μορφές συνεργασίας για την προστασία του δάσους έχει αναπτύξει με το Δασαρχείο και τους όμορους Δήμους; ».

- Advertisement -

Must Read

- Advertisement -S-