Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΟΑΣΘ: Σε ακόμα δύο γραμμές τα ηλεκτρικά λεωφορεία

ΟΑΣΘ: Σε ακόμα δύο γραμμές τα ηλεκτρικά λεωφορεία

- Advertisement -

Στην επίσπευση του χρονοδιαγράμματος ένταξης των ηλεκτρικών λεωφορείων, με την προσθήκη τους σε ακόμα δύο γραμμές σε δυτική και βορειοδυτική Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για τις γραμμές 25 και 19 που εκτελούν τα δρομολόγια Νεάπολη–Βενιζέλου και Ν. Σ. Σταθμός–Ελευθέριο Κορδελιό, οι οποίες από αύριο Παρασκευή, 31 Μαΐου, θα εξυπηρετούνται από ηλεκτρικά λεωφορεία. Με τις δύο αυτές γραμμές, το σύνολο των λεωφορειακών γραμμών στις οποίες δρομολογούνται τα νέα οχήματα, φθάνει στις επτά.
Οι επτά γραμμές θα εξυπηρετούνται από συνολικά 65 ηλεκτρικά λεωφορεία, αριθμός μεγαλύτερος από τα 56 λεωφορεία που είχε προγραμματίσει ο ΟΑΣΘ να δρομολογήσει μέχρι τις 31 Μαΐου.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΘ, κ. Κώστας Ταγγίρης επισημαίνει “Στον ΟΑΣΘ προχωράμε σε επίσπευση του χρονοδιαγράμματος δρομολόγησης των ηλεκτρικών λεωφορείων. Ο προγραμματισμός μας προέβλεπε ότι μέχρι τις 31 Μαΐου θα δρομολογούσαμε τα 56 από τα 110 ηλεκτρικά λεωφορεία και τελικά δρομολογούμε 65. Μέσα στον Ιούνιο θα κυκλοφορεί το σύνολο των ηλεκτρικών λεωφορείων, σε ακόμα περισσότερες λεωφορειακές γραμμές. Ο ΟΑΣΘ αλλάζει, ανανεώνεται, περνά σε μία νέα εποχή. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε μεθοδικά και με προσήλωση, ώστε να παρέχουμε ποιοτικότερες αστικές συγκοινωνίες”.

Επισημένεται ότι στην ηλεκτροκίνηση έχουν ήδη ενταχθεί οι ακόλουθες γραμμές:
-γραμμή 21 που εκτελεί το δρομολόγιο Εύοσμος – Αριστοτέλους
-γραμμή 29 που εκτελεί το δρομολόγιο Πολίχνη – Αριστοτέλους
-γραμμή 20 που εκτελεί το δρομολόγιο Μενεμένη – Αριστοτέλους
-γραμμή 17 που εκτελεί το δρομολόγιο Τριανδρία – Ν. Σ. Σταθμός
-γραμμή 28 που εκτελεί το δρομολόγιο Τ.Σ. Ευκαρπίας – Σκλαβενίτης – Παπαγεωργίου – Πανεπιστήμιο

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας 

Διαβάστε Ακόμα