Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΟΑΣΘ: Επίκειται Διεθνής διαγωνισμός για την ανανέωση του λεωφορειακού στόλου

ΟΑΣΘ: Επίκειται Διεθνής διαγωνισμός για την ανανέωση του λεωφορειακού στόλου

- Advertisement -

Ακόμα ένα σημαντικό βήμα για την ανανέωση του στόλου του έκανε σήμερα ο ΟΑΣΘ., καθώς υποβλήθηκε για δημοσίευση στην επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης η προκήρυξη Δημόσιου Διεθνή Ανοικτού Ηλεκτρονικού Διαγωνισμού για την χρονομίσθωση 164 λεωφορείων για 30 μήνες.
Πρόκειται για διαγωνισμό που αφορά στην παροχή προς τον ΟΑΣΘ υπηρεσιών μίσθωσης και συντήρησης αστικών συμβατικών πετρελαιοκίνητων λεωφορείων 18 μέτρων, 12 μέτρων και μικρότερων, καινούριων ή μεταχειρισμένων, κατηγορίας Euro 5 ή Euro 6.
Αναφορικά με αυτή την εξέλιξη ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού, Κώστας Ταγγίρης δηλώνει: “Προχωράμε στον διαγωνισμό αυτόν προκειμένου, μετά από την ένταξη των 110 καινούριων ηλεκτρικών λεωφορείων στον στόλο του ΟΑΣΘ, να ανανεώσουμε συνολικά τον στόλο μας. Στο μεσοδιάστημα προχωράμε σε leasing λεωφορείων τα οποία θα είναι νεότερα από αυτά που δρομολογούμε σήμερα, προκειμένου να αναβαθμίσουμε περαιτέρω τις υπηρεσίες που παρέχουμε προς τους επιβάτες.”

Αντίστοιχα από την πλευρά του το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών πρόκειται να προχωρήσει σε διαγωνισμό για την προμήθεια 750 καινούριων αντιρρυπαντικών λεωφορείων, εκ των οποίων τα 225 προορίζονται για τον ΟΑΣΘ. Έτσι ο Οργανισμός, στο τέλος αυτής της διαδικασίας, θα διαθέτει έναν ολοκαίνουριο στόλο, σε ποσοστό άνω του 95%. Ωστόσο, μέχρι να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός και να φθάσουν τα λεωφορεία στον ΟΑΣΘ, θα απαιτηθούν περί τα δύο με τρία έτη. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, τα νεότερα λεωφορεία που θα χρονομισθώσει ο ΟΑΣΘ, θα βρίσκονται στους δρόμους της Θεσσαλονίκης από την 1η Ιανουαρίου του 2025.

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας 

Διαβάστε Ακόμα