Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΞεκινάει ο κατ’ οίκον εμβολιασμός πολιτών στον Δήμο Χαλκηδόνος

Ξεκινάει ο κατ’ οίκον εμβολιασμός πολιτών στον Δήμο Χαλκηδόνος

Ξεκινούν τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας, οι κατ’ οίκον εμβολιασμοί στον Δήμο Χαλκηδόνος για πολίτες που επιθυμούν να εμβολιαστούν κατά του Covid-19, αλλά δεν μπορούν να μετακινηθούν προς τα εμβολιαστικά κέντρα.

Για το σκοπό αυτό ο Δήμος Χαλκηδόνος θα διαθέσει όχημα για τη μετακίνηση του προσωπικού του Κέντρου Υγείας Κουφαλίων που θα πραγματοποιήσει τους εμβολιασμούς, με το μονοδοσικό εμβόλιο Johnson and Johnson ενώ την υποστήριξη της κινητής μονάδας θα αναλάβουν οι δομές «Βοήθεια στο Σπίτι» του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Χαλκηδόνος.

Όσοι κάτοικοι επιθυμούν να εμβολιαστούν κατ’ οίκον ή οι στενοί συγγενείς αυτών μπορούν να επικοινωνούν καθημερινά από τις 8 τις πρωί έως τις 2 το μεσημέρι για να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους στα τηλέφωνα: 2391051293 (Κουφάλια), 2391023108 (Χαλκηδόνα), 2313300164 (Άγιος Αθανάσιος) και στο τηλέφωνο του Κέντρου Υγείας Κουφαλίων: 2391330300.

Έκκληση του Δημάρχου προς τους δημότες να εμβολιαστούν: Την ίδια ώρα, με αφορμή τον αυξημένο αριθμό κρουσμάτων και νοσούντων από την Covid-19 και της εξάπλωσης της μετάλλαξης «Δέλτα» σε όλη τη χώρα, η δημοτική αρχή απευθύνει έκκληση σε όσους δημότες δεν έχουν προχωρήσει ακόμη σε εμβολιασμό, να το πράξουν άμεσα. «Το μεγαλύτερο όπλο όλων μας απέναντι στον κορωνοϊό είναι ο εμβολιασμός. Απευθύνω έκκληση σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμη να το πράξουν άμεσα. Μπορούν πια με απλές διαδικασίες να προστατέψουν τον εαυτό τους, τους αγαπημένους τους ανθρώπους, τους συμπολίτες τους», αναφέρει ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος, Σταύρος Αναγνωστόπουλος. Όπως τονίζει θα πρέπει όλοι μας να τηρούμε τα μέτρα που εξαγγέλλει η Πολιτεία για την προστασία της δημόσιας υγείας. «Ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες των ειδικών, φοράμε μάσκα όπου απαιτείται και όπου υπάρχει συνωστισμός, εμβολιαζόμαστε. Μόνο έτσι θα καταφέρουμε να κερδίσουμε τη μάχη», σημειώνει ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος. «Ο Δήμος μας λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα και ακολουθεί πιστά ό,τι οδηγία του δίδεται από τις αρμόδιες αρχές αλλά θα πρέπει όλοι μας να δείξουμε αυξημένο αίσθημα ευθύνης ακολουθώντας απαρέγκλιτα τους κανόνες ασφαλείας όλων των αρμόδιων φορέων, ώστε να ελαττωθούν οι πιθανότητες εξάπλωσης των κρουσμάτων», καταλήγει ο κ. Αναγνωστόπουλος.

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στα Κουφάλια: Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι δωρεάν έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) Covid-19 που πραγματοποιούν κλιμάκια του ΕΟΔΥ σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Χαλκηδόνος.
Την Πέμπτη 22 Ιουλίου κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα πραγματοποιήσει δωρεάν ελέγχους από τις 10 το πρωί έως τις 14.30 το μεσημέρι στον αύλειο χώρο του Δημαρχείου στα Κουφάλια.
Υπενθυμίζεται ότι όσοι επιθυμούν να υποβληθούν σε τεστ θα πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα και να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους. Το αποτέλεσμα του τεστ γνωστοποιείται μόνον σε αυτόν που το έκανε, μέσω sms στην περίπτωση που είναι αρνητικό ή μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας στην περίπτωση που είναι θετικό.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα