Αρχική Θεσσαλονίκη Ξεκίνησε ο καθαρισμός του Σέιχ Σου

Ξεκίνησε ο καθαρισμός του Σέιχ Σου

Ξεκίνησε σήμερα ο καθαρισμός του περιαστικού δάσους της Θεσσαλονίκης

Η ανακοίνωση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης αναφέρει:

“Όπως είχαμε ενημερώσει τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και όπως είχαμε δεσμευτεί ενώπιον του Υφυπουργού Μακεδονίας-Θράκης,  ξεκινήσαμε σήμερα το θρυμματισμό των υπολειμμάτων των εξυγιαντικών υλοτομιών στο περιαστικό δάσος Θεσσαλονίκης.

Η συγκεκριμένη δράση αφορά σε 1.165 στρέμματα στην περιοχή Ελαιορέματος του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη που περιλαμβάνονται στην υφιστάμενη μελέτη του Δασαρχείου Θεσσαλονίκης, η οποία περιγράφει πλήρως την κατάσταση στο περιαστικό δάσος και η οποία εγκρίθηκε από τη Διεύθυνση Δασών Θεσσαλονίκης πριν από δύο μήνες. Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι η άποψη των ειδικών επιστημόνων είναι ότι ο θρυμματισμός αφενός, αποτελεί τη βέλτιστη και επιστημονικά ορθή μέθοδο διαχείρισης, αφού εμπλουτίζει με μεγάλες ποσότητες θρεπτικών στοιχείων το δάσος και αφετέρου, το μικρό μέγεθος των θρυμμάτων (chips) αποτρέπει τη συνέχεια του κύκλου ζωής του φλοιοφάγου εντόμου Tomicus piniperda.

Η ΑΔΜΘ ολοκληρώνοντας τις προσπάθειες μηνών, όπως είχε προαναγγείλει, υπέγραψε από την προηγούμενη εβδομάδα τις σχετικές αποφάσεις.

Θ΄ ακολουθήσουν αναθέσεις και για τις πιστώσεις ύψους 74.400€, που μας μεταφέρθηκαν από το Υπουργείο Περιβάλλοντος για 460 στρέμματα της μελέτης, κάτω από τον Περιφερειακό, στις περιοχές των Δήμων Θεσσαλονίκης και Νεάπολης-Συκεών, ενώ θα εξαντλήσουμε κάθε πιθανή χρηματοδότηση προς όφελος του δάσους.

Για τις ενέργειες μας ενημερώθηκαν και οι δήμαρχοι των Δήμων Πυλαίας – Χορτιάτη, Θεσσαλονίκης, Συκεών και Θέρμης, οι οποίοι  χαιρετίζουν την πρωτοβουλία της ΑΔΜΘ, που θωρακίζει το περιαστικό δάσος Θεσσαλονίκης  σε μια κρίσιμη περίοδο.”

- Advertisement -

Must Read

- Advertisement -S-